Categories: Biblioteka DKCB

Препорука књига за јануар 2016.године


 

КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ


 

Аутор:Лука Мичет
Наслов:ДЕСПОТ СТЕФАН ЛАЗАРЕВИЋ
Издавач:Лагуна, 2015
Подсетимо се српске историје и значајне личности деспота Стефана Лазаревића.Одликовала га је мудрост,храброст и витештво.Владар несвакидашњег дара и великих способности.На рушевинама пропалог српског царства ствара моћну деспотовину.Косовска биттка трајала је још седамдесет година управо заслугом и умећем деспота Стефана.
Писац песме Слово љубве,градитељ Манасије,поборник књижевности и уметности и учесник многих битака ,добар државник и вешт политичар били су резултат његовог дара.

 


 

КЊИГА ЗА МЛАДЕ


Аутор:Славка Петковић Грујичић
Наслов: Волим да ме воле
Издавач:Букленд,2015

Овај роман за младе готово је у целости посвећен рађању првих љубави. Осведочени писац омладинских романа, Славка Петковић и овога пута предано и са много детаља описује љубавне чежње младих, њихове жеље и осећања, ток трајања љубави са свим елементима свакодневног. Уз ово најлепше осећање, описују се и другарство и даје социјална слика окружења у коме млади живе, расту, прихватају нове обавезе и постепено улазе у свет одраслих. Читаочева пажња награђује се срећним завршетком једне епизоде и предосећањем лепе и успешне младости.

 


КЊИГА ЗА ДЕЦУ


 

Аутор:Коларов
Наслов: Буренце
Издавач:Букленд,2015
Збирка „луцкастих“ прича Игора Коларова оправдава свој поднаслов утолико што је препуна кратких, ефектних, необичних прича за децу. Њихова окосница су контрасти: мало и велико, занимљиво и досадно, чудесно и свакодневно, спојиво и неспојиво. Око ових категорија и ликова такође достојних изненађења, писац гради мале несвакидашње заплете из којих треба извући закључке о свету и нама у њему. Вредност ових прича је и у њиховој отворености за надоградњу и извођење, али оне, пре свега, позивају на промишљање Игор о стварима за које мислимо да се подразумевају.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Контакт

Адреса
Таковска 8
11000 Београд
Србија


Телефони
+381 (0)11 32 42 011
+381 (0)11 32 42 012
+381 (0)11 32 34 941


Билетарница
+381 (0)11 32 42 013
Факс
+381 (0)11 32 42 314


Емаил
info@dkcb.rs

Top