eng
 
 
 

foto i logo - Copy

проф мр Драган Марић, директор Дечјег културног центра Београд


 
Драга наша децо,

Ова страница је заједничка српска соба пуна љубави и радозналости за вас, драга наша децо из целог света, за ваше старе и нове пријатеље.

На овој нашој планети Земљи, где год живели, шта год радили – све нас љубављу веже заједничка нит, заједничка прича на коју смо поносни, а то је земља нашег порекла, наша најлепша, једина Србија која вас воли и чији вас вршњаци од срца позивају да се дописујете, разговарате међусобно, дружите…

Добродошли у своју српску кућу, у собу пријатељства и љубави, на своју фејсбук страницу “Свесрпски дечји сабор”!

проф мр Драган Марић
директор Дечјег културног центра Београд
——————————————————————————————————————————————————————

20161002 RE Karneval (53)


С В Е С Р П С К И    Д Е Ч Ј И    С А Б О Р

 

 

Под покровитељством председника Републике Србије, Њ.Е. господина Александра Вучића, Дечји културни центар Београд организује и реализује пројекат „Свесрпски дечји сабор“ са идејом развијања осећања припадности матици земљи код деце у расејању. Циљ пројекта је да деца заволе земљу свог порекла, да науче и проговоре српски језик, упознају знаменитости Србије, културне тековине и историју.

Пројекат је усмерен према деци српског порекла у региону, а у наредним годинама и према деци из дијаспоре.

Поред прилике да учествују у посебно осмишљеним културно-едукативним програмима у периоду од 23. до 27. маја, боравећи у породицама ученика београдских основних школа учесници узраста од 10 до 14 година развијаће јединствена пријатељства и поделиће позитивна искуства са својим вршњацима из Београда.

У пројекту ће ове године учествовати ученици који су се истакли у литерарним, драмским секцијама, говорништву или такмичењима из историје из Републике Српске, Хрватске, Мађарске, Румуније, Црне Горе и Македоније.

Домаћин првог Свесрпског дечјег сабора биће ОШ “Старина Новак”.

 

Програм:

 

  1. ДАН – ДОБРОДОШЛИ КУЋИ – 23.мај / среда

 

Пријем гостујућих група деце и смештање деце у домове ђака београдских школа

 

  1. ДАН – ДАН ЋИРИЛА И МЕТОДИЈА – 24.мај / четвртак

 

Ликовне, едукативне и радионице упознавања у Дечјем културном центру Београд. Свечана академија прославе Дана Ћирила и Методија уз учешће бројних званичника града  и државе, као и познатих личности у Дечјем културном центру Београд.

 

  1. ДАН –  БЕОГРАД КРОЗ ВЕКОВЕ – 25. мај / петак

 

Шетња кроз центар Београда

„Београд кроз векове” (кроз дијалог са глумцима костимираним у ликове из српске историје/науке/уметности деца би се упознала са знаменитим личностима и/или историјским догађајима у амбијенталним целинама)

Стручно вођење кроз Народну скупштину Републике Србије и  ручак у скупштини

Oбилазак музеја: Историјски музеј Србије, Музеј аутомобила и ПТТ музеј

 

  1. ДАН – ДОБАР ДАН, СРБИЈО – 26. мај / субота

 

Посета Образовно-културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу, где ће се одржати радионице неговања српског језика. На одабраном локалитету изводио би се и програм музејске дидактике, тако да се у амбијенталној целини у дијалогу са глумцима костимираним у ликове Ћирила и Методија, Доситеја Обрадовића, Вука и Мине Караџић деца упознају са овим знаменитим личностима и историјским периодима у којима су живели.

 

  1. ДАН – ПОВРАТАК ГОСТУЈУЋИХ ГРУПА – 27.мај / недеља

LOGO SDS

Контакт

Адреса
Таковска 8
11000 Београд
Србија


Телефони
+381 (0)11 32 42 011
+381 (0)11 32 42 012
+381 (0)11 32 34 941


Билетарница
+381 (0)11 32 42 013
Факс
+381 (0)11 32 42 314


Емаил
info@dkcb.rs

Top