U Maloj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8, u sredu, 12. novembra, u 18 časova, održaće se besplatna projekcija dokumentarnog filma “RESTART” Dejana Petrovića.

RESTART je priča o čoveku koji je nakon desetogodišnje pasivnosti i samoizolacije, prihvatio poziv galerije u svom gradu da u njoj izlaže. Time, slikar Darko Babić započinje desetomesečni proces pripremanja izložbe, ali i neizvesni period borbe sa pasivnošću, navikama i sopstvenim ograničenjima. Uz poziv, umetnik prihvata i rizik da zidovi galerije ostanu prazni.

Film traje 43 minuta i snimljen je u produkciji Nezavisnog filmskog centra FILMART, a uz podršku Filmskog centra Srbije.

Restart – trejler

“Moj cilj, kao autora, je ispunjen, ukoliko, gledajući “Restart”, doživite potrebu da se i sami pokrenete. Da u sebi, svojim prijateljima, ljudima koji su pored vas, pronađete motiv za izlazak iz bezvoljnosti i pasivnosti u kojoj se nađete.”

Dejan Petrović, reditelj filma

Nakon projekcije filma, planiran je razgovor sa publikom, čija će tema biti “UMETNOST KAO PODSTICAJ ZA DRUŠTVENO ANGAŽOVANJE MLADIH”.

Gosti tribine su:

  • Dejan Petrović, reditelj
  • prof. dr Dragan Elčić, redovni profesor na katedri za televizijsku režiju Akademije umetnosti u Beogradu
  • Nikola Cvijanović, snimatelj i dizajner zvuka

Tematski okvir razgovora biće utisak o kolektivnoj bezvoljnosti i pasivnosti kod mladih, odnosno da li i mladi tako vide sebe ili je to samo utisak odraslih. Postaviće se i pitanje prebacivanja odgovornosti za sopstveni život na druge, da li mlad čovek treba da se potrudi da utiče i menja svoju okolinu, ali i kako uticati na mlade da se više društveno angažuju.

Urednici i moderatori tribine:

  • mr Ivana Teodorović Stojanović, rukovodilac za odnose sa javnošću
  • Dalibor Stojanović, organizator – producent programa

Ulaz je slobodan.

–> FOTO Galerija

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Контакт

Адреса
Таковска 8
11000 Београд
Србија


Телефони
+381 (0)11 32 42 011
+381 (0)11 32 42 012
+381 (0)11 32 34 941


Билетарница
+381 (0)11 32 42 013
Факс
+381 (0)11 32 42 314


Емаил
info@dkcb.rs

Top