Da učenje može biti zabavno uverili su se učenici četvrtog razreda OŠ „Drinka Pavlović“ u četvrtak, 2. aprila 2015. učešćem u programu „SREDNJOVEKOVNI BEOGRAD“.

Uvodnim predavanjem „Arheologija i epoha despota Stefana Lazarevića“ predstavljen je Srednjovekovni Beograd, Viteški red zmaja, lik Stefana Lazarevića i njegova borba za izgradnju  Srbije toga vremena.

U igrokazu „Kulturni uspon Srbije“ deca su dramskom igrom vraćena u nepoznati srednji vek. „Dovedena“ na poprište istorije – u susretu sa likovima koji  su im poznati samo sa fresaka ili filma, četvrtaci su učeći kroz igru usvojili mnoge informacije o načinu života plemstva, odnosima kulture istoka i zapada, društvenim prilikama koje su obeležile Srbiju u 14.

i 15. veku. Na svakih desetak minuta po utvrđenom rasporedu, decu su „posećivali“ glumci i animatori u liku: kneginje Milice, Olivere Lazarević, dubrovačkog trgovca, despotovog oružara, Konstantina Filozofa.

Na kraju programa, ceremonijalno je najavljen dolazak despota Stefana Lazarevića koji je pozdravio i pohvalio sve posetioce a predstavnicima poseda IV1, IV2 i IV4 okruga Drinka Pavlović uručio Darovne povelje o privilegiji daljeg obrazovanja u Resavskoj školi.

Realizacija: mr Marko Aleksić, Bojan Ivković, Snežana Bećarević Popović, Radica Marinković, Srđan Došen, Goran Joksić, Stevan Nešković i Snežana Stanković Program uredila i organizovala: Snežana Stanković, urednica kulturno obrazovnog programa

18 item(s)
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top