U subotu, 22. februara od 12 do 14 časova u Atrijumu i Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd organizovana je “Kreativna berza”.

Kreativna berza je zamišljena kao mesto okupljanja, druženja i stvaranja novih ideja među mladima koji imaji slična interesovanja. Tinejdžeri su dobili priliku da razmenjuju: knjige, stripove, ploče, filmove i CD-ove. Srednjoškolci i stariji osnovci su mogli da izlažu svojih ruku dela (nakit, slike, odevne predmete, rezbarije, fotografije, keramiku, itd).

Specijalni gosti na berzi su bili đaci iz Tehničke škole “Drvo art”, Srednje škole za dizajn tekstila i Tehničke škole za dizajn kože. Svaka škola je izložila svoje kolekcije: odeću, obuću, tašne, novčanike, kaiševe, kape. Škola “Drvo art” je prikazala kako se od idejnog rešenje stiže do konkretne izrade unikatnog nameštaja, tehniku duboreza i radove budućih pejzažnih tehničara. Posetioci su mogli da vide i nauče kako se štampa tekstil, plete, veze i hekla od đaka tekstilne škole.

Učenice iz škole za dizajn kože su se obukle u svoje kreacije, a njihove kolege iz tekstilne škole su prikazali kako od starih farmerki napraviti haljine, bermude, suknje… Studio za Animirani film Dečjeg kulturnog centra Beograd koju vodi Marija Lazarevski je predstavio prvu igračku filma fenakistiskop, a svi zainteresovani su se oprobali u izradi svoje prve animacije.

Škola pevanja “Nađi svoju zvezdu” Dečjeg kulturnog centra Beograd koju vodi Snežana Despotović je ovo druženje ulepšala poznatim pop i rok hitovima. Izložba Tehničke škole “Drvo art”, Srednje škole za dizajn tekstila i Tehničke škole za dizajn kože ćetrajati u Galeriji DKCB-a do 28. marta.


Prilog o programu KREATIVNA BERZA održanom u DKCB u subotu 22. februara 2014. godine na TV Studio B:

Direktno uključenje iz Dečjeg kulturnog centra Beograd putem video-linka povodom Kreativne berze. Izjavu dala: Ivana Teodorović, rukovodilac za odnose sa javnošću i marketing.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Контакт

Адреса
Таковска 8
11000 Београд
Србија


Телефони
+381 (0)11 32 42 011
+381 (0)11 32 42 012
+381 (0)11 32 34 941

Билетарница
+381 (0)11 32 42 013
Факс
+381 (0)11 32 42 314


Емаил
info@dkcb.rs

Top