Београдска зима Дечјег културног центра Београд 2019

БЕОГРАДСКА ЗИМА ДЕЧЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАД 2019

 

 

У сусрет новогодишњим и божићним празницима Дечји културни центар Београд у оквиру манифестације „Београдска зима V”, коју организује Градска управа града Београда, осмислио је праву забаву за децу и њихове родитеље. Током децембра и јануара публика ће моћи да види три гала музичко-сценска програма, да посети Новогодишњи и Божићни базар и учествује у креативним радионицама.

Први гала програм који нас очекује у Дечјем културном центру Београд је НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ„КАД НА СНЕГ ЗАМИРИШЕ” у недељу, 15. децембра, у 12 часова, на Великој сцени „Донка Шпичек”. На репертоару овог концерта су новогодишње популарне песме, у извођењу најактуелнијих извођача популарне музике за децу и познатих дечјих хорова. Концерт ће водити глумац Мики Дамјановић, који ће разговарати са гостима и анимирати публику, а у томе ће му помагати распевани Деда Мраз и разигране Баба Мразице.

БОЖИЋНИ КОНЦЕРТ „АНЂЕЛИ ПЕВАЈУ” одржаће се у недељу 12. јануара 2020. године у 12 часова, на Великој сцени „Донка Шпичек”. Уз најпознатије певаче и глумце, божићне песме певаће и деца. Божићни концерт употпуниће фолклорни наступ Уметничког центра „Талија”, који ће за ову прилику направити и драмски приказ српских обичаја. Концерт ће водити глумац Мики Дамјановић.

На Новогодишњем и Божићном концерту учествоваће: Леонтина Вукомановић, Сергеј Ћетковић, Јелена Томашевић, Ивана Петерс, Тијана Дапчевић, Бојана Стаменов, Миња Субота, Мари Мари, Биља Крстић, Балканика, ’’UNTZA UNTZA Brass Band’’, Балетски студио и Хор Дечјег културног центра Београд, Хор „Чаролија”, Музичка играоница Мари Мари, Цица Мица кловница и мађионичар Филипино.

За мале уметнике Дечји културни центар Београд осмислио је и КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ које ће се одвијати паралелно са новогодишњим и божићним концертом, 15. децембра и 12. јануара, у Атријуму Дечјег културног центра Београд, од 13 до 14 часова. У сарадњи са Секретаријатом за социјалну заштиту, организоване су и креативне радионице за децу из Центра за заштиту одојчади и деце „Звечанска” и Прихватилишта, која ће посебно за ову прилику бити гости Дечјег културног центра Београд.

Поред креативних радионица, у периоду од 10 до 14 часова, публика ће моћи да посети и БАЗАР, на којем ће се представити Удружење грађана „Плетење срцем”, „Плава шкољка”, „Сузанина земља чуда”, Еколошке дрвене играчке ’’First steps’’, Музичка школа „Мокрањац” и Дечји културни центар Београд.  На штандовима ће бити представљени забавни и образовни садржаји за децу и њихове родитеље, попут креативних радионица са новогодишњом и божићном тематиком, уметничке рукотворине и презентације уметничких школа и атељеа намењених деци и младима.

СВЕТОСАВСКИ КОНЦЕРТ „ПОЈТЕ И УТРОЈТЕ“ биће одржан у петак, 24. јануара 2020. године, од 11 часова, на Великој сцени „Донка Шпичек”, са циљем обележавања Дана Светог Саве, једног од најзначајних празника у Србији. Музички сегмент програма чиниће наступ еминентних вокалних солиста домаће музичке сцене, употпуњен наступом јединственог хора триста педесеторо деце млађих разреда основних школа, окупљених у пројекту Града Београда „БЕОГРАД ПЕВА“. У програму учествују глумци Лазар Дубовац, Злата Нуманагић и Иван Михаиловић, песници Љубивоје Ршумовић и Слободан Станишић и деца из радионице „Поестетика”.

 

УЛАЗ ЗА СВЕ ПРОГРАМЕ ЈЕ БЕСПЛАТАН.
УЛАЗНИЦЕ СУ ОБАВЕЗНЕ И МОГУ СЕ НАБАВИТИ НА ПРИЈАВНИЦИ ДКЦБ.
ДОБРО ДОШЛИ!

 

 

Posted in Најаве, Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *