БЕОГРАДСКА ЗИМА Дечјег културног центра Београд 2018


БЕОГРАДСКА ЗИМА ДЕЧЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАД

У сусрет новогодишњим и божићним празницима Дечји културни центар Београд у оквиру манифестације „Београдска зима”, коју организује Градска управа града Београда, осмислио је праву забаву за децу и њихове родитеље. Током децембра и јануара публика ће моћи да види четири гала музичко-сценска програма, да посети Новогодишњи сајам и учествује у уметничким радионицама „Направи своју честитку” и „Креирај украс за јелку”.

Први велики новогодишњи програм који нас очекује у Дечјем културном центру Београд је „НОВОГОДИШЊИ ГАЛА КОНЦЕРТ“ који ће се одржати у недељу, 16. децембра, у 12 часова, на Великој сцени „Донка Шпичек”. На репертоару овог концерта су новогодишње и божићне популарне песме, у извођењу тренутно најактуелниних извођача популарне музике за децу – Миње Суботе, Леонтине Вукомановић, Тијане Дапчевић, Иване Петерс, Мари Мари, Јелене Томашевић, Булета Гонцића и других. Њихове наступе ће испратити и наступ познатих дечјих хорова – Хора Дечјег културног центра Београд и Хора Чаролија. Концерт ће водити Леонтина Вукомановић, која ће разговарати са гостима и анимирати публику, а у томе ће јој помагати распевани Деда Мраз, разигране Баба Мразице и мале балерине Балетског студија Дечјег културног центра Београд.

Пре и после концерта, у Атријуму Дечјег културног центра Београд, од 11 до 13 часова деца ће имати прилику да учествују у УМЕТНИЧКИМ РАДИОНИЦАМА и од 11 до 15 часова да посете НОВОГОДИШЊИ САЈАМ на којем ће излагати издавачке куће „Пчелица”, „Лагуна” и „Клет”. Новогодишњи сајам у Атријуму ДКЦБ је осмишљен тако да се на њему нађу забавни и eдукативни садржаји за децу и њихове родитеље, попут креативних радионица за децу са новогодишњом тематиком, штандова са дечјим књигама, презентацијама и промоцијама уметничких атељеа Дечјег културног центра Београд.

Наредни викенд деца и њихови родитељи моћи ће да проведу такође у празничном расположењу, учествујући у новогодишњим уметничким радионицама 22. и 23. децембра у Атријуму Дечјег културног центра Београд, али и на отвореном простору, у „Магичном граду” на Тргу Николе Пашића, где ће се одржати концерт „ДЕДА МРАЗ НАМ СТИЖЕ У ГРАД” (22. децембра у 14 часова). Програм ће имати забавни и анимативни карактер уз шармантну комуникацију са публиком, а извођачи су познате личности попут Тијане Дапчевић, Миње Суботе и Леонтине Вукомановић.

Програм „БОЖИЋНИ КОНЦЕРТ У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАД“ одржаће се у суботу, 12. јануара у 12 часова, на Великој сцени „Донка Шпичек”, а на репертоару ће се наћи нумере „Мајка чесницу меси”, „Божић, Божић, благи дан”, „Ајде Јано”, „Коловођа”, „Уродиле жуте крушке”, „Засп’о ми је драги” и др. Уз Хор Дечјег културног центра Београд и Хор Чаролија запеваће Бојана Стаменов, Сергеј Ћетковић, Леонтине Вукомановић, Иван Зекић и други. Божићни концерт употпуниће фолклорни наступ Уметничког центра „Талија”, који ће за ову прилику направити и драмски приказ српских обичаја.

Светосавски концерт „ПОЈТЕ И УТРОЈТЕ“ заказан је за 22. јануар 2019. године, од 11 часова, на Великој сцени „Донка Шпичек”, са циљем обележавања Дана Светог Саве, једног од најзначајних празника у Србији. Музички сегмент програма чиниће наступ еминентних вокалних солиста домаће музичке сцене – Јелене Томашевић, Тијане Дапчевић, Леонтине Вукомановић, Иване Петерс и Маје Марковић, употпуњен наступом Хора Чаролија и хоровима шест београдских основних школа. Драмски сегмент програма извешће глумци Лазар Дубовац и Злата Нуманагић.

УЛАЗ ЗА СВЕ ПРОГРАМЕ ЈЕ СЛОБОДАН.

Posted in Саопштење за медије and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *