БЛИЦ – “Ти можеш” : Малишани у ДКЦ приредили забаву за вршњаке

Деца у холу ДКЦ

На отварању програма наступио је Миња Субота извођењем песме “Деца су украс света” који је водио и програм за најмлађе.

– У Дечјем културном центру годинама се обележавају догађаји намењени деци, па ни ова година није изузетак. Поводом међународног дана особа са инвалидитетом, позвали смо многе значајне људе у граду, попут народних посланика и градских званичника, да присуствују манифестацији – казао је Субота.

 

Миња Субота са децом

У склопу програма, током ова два дана, присуствоваће око 140 малишана из 14 основних школа, а неки од њих представиће се кроз исечке драмских представа, хип хопом, плесом, као и музичким тачкама.

Циљ ове манифестације јесте скретање пажње јавности на положај деце са инвалидитетом у Србији и истицање тога да су неразумевање и подозрење у свакодневном животу највеће препреке са којима се сусрећу деца и њихови родитељи.

Такође, у холу Дечјег културног центра, биће изложени дечји ликовни радови.

– У сарадњи са Секретаријатом за образовање и дечју заштиту, данас ће у великој сали бити одржан музички и драмски сценски програм, а сутра ће се од 14 до 16 сати, у малој сали одиграти музички програм, након којег ће у 19 сати бити отворене три изложбе ликовних радова у холу. Иако је међународни дан особа са инвалидитетом 3. децембар, ми га обележавамо и данас и сутра, и то је традиција која траје 10 година уназад – рекла је Ивана Теодоровић Стојановић, ПР Дечјег културног центра.

Ликовни радови у холу

На почетку програма, малишане је поздравила и Ивана Радуловић, заменица председника Скупштине града, која је истакла да су сви једнаки и да сви имају једнаке потребе.

Ивана Радуловић и Миња Субота

Током манифестације, у склопу музичких тачака, децу су забављале и познате певачице Леонтина Вукомановић и Јелена Томашевић.

Између осталог, догађају су присуствовале и саветница председника Републике Србије Јасмина Митровић Марић, чланица Градског већа Тања Поповић, као и секретарка за образовање Снежана Ђурић.


ТЕКСТ ПРЕУЗЕТ СА ПОРТАЛА БЛИЦ

 

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/611040/Ti-mozes–Malisani-u-DKC-priredili-zabavu-za-vrsnjake
Posted in Press Clipping.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *