ТРИБИНА „ДА ЛИ И ТИ ЖЕЛИШ ДА ПОСТАНЕШ НАУЧНИК?”

ТРИБИНА „ДА ЛИ И ТИ ЖЕЛИШ ДА ПОСТАНЕШ НАУЧНИК?”

У Дечјем културном центру Београд одржана је трибина „Да ли и ти желиш да постанеш научник?”, на којој су учествовала деца из ОШ „Старина Новак”, средње школе „Техноарт Београд” и средње школе „Никола Тесла”.

Трибина у Дечјем културном центру Београд организована је са идејом да се чује и јавно презентује мишљење ученика о томе која је улога образовног система, родитеља и породичног васпитања, медија и вршњака за креирање система вредности у контексту науке као високо (не) признате друштвене вредности.

Трибину, у оквиру пројекта „Моје дете биће научник”, реализовао је Дечји културни центар Београд и стручни тим Удружења грађана „Перспектива” у сарадњи са продукцијом „Водич за родитеље”, а под покровитељством Центра за промоцију науке. Пројекат обухвата продукцију документарних репортажа о пет научника који говоре чиме се баве, како су то уклопили са породичним животом и на који начин је њихово опредељење ка науци утицало на њихово родитељство. Након уводног дела и одгледаних репортажа, деца и млади, узраста од 16 до 18 година, изнели су своје мишљење о образовном систему, програмима за популаризацију науке и ваннаставним активностима у културним и спортским центрима.

Циљ пројекта је скретање пажње јавности на неопходност креирања подстицајног едукативног окружења од најранијег узраста, проналажење иновативних решења,  као и прихватање одговорности родитеља, васпитача, наставника и саме деце (у каснијем узрасту) и друштвене заједнице за перципирање науке као високе друштвене вредности.


22 item(s)
Posted in Културно-образовни програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *