Гала концерт „Пут у средиште среће” поводом свечане завршнице манифестације „Радост Европе”

СВЕЧАНА ЗАВРШНИЦА 50. РАДОСТ ЕВРОПЕ

ГАЛА КОНЦЕРТ „Пут у средиште среће”

Субота, 5. октобар 2019, 18 часова

Сава Центар

Редитељ: Ђурша Тешић
Сценарио: Милена Деполо
Водитељи: Тамара Драгичевић, Иван Михаиловић и дечак Васа Вранеш
Аутор анимација: Марија Милановић Лазаревски
Уредник манифестације „Радост Европе”: Ивана Табори Обрадовић
Директор Дечјег културног центра Београд: Драган Марић
организатор: ДЕЧЈИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР БЕОГРАД

 

Свечана завршница јубиларне педесете међународне манифестације деце Европе „Радост Европе” одржаће се на Међународни дан детета у суботу, 5. октобра, од 18 часова, у Сава Центру.

Под покровитељством Градске управе – Града Београда и уз подршку бројних спонзора, дародаваца и пријатеља, на челу са генералним покровитељем компанијом „Forma Ideale” из Крагујевца, која има дугогодишњу традицију у реализацији бројних активности посвећених деци и дечијем стваралаштву, на педестој јубиларној манифестацији „Радост Европе” учествују деца из двадесет земаља Европе и као специјални гости са другог континента – деца из Кине. Овогодишњи фестивал реализује се и уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, Фондације Драгице Николић, Делегације Европске Уније у Србији, компаније НИС, Ušće Shopping Center, Coca Cola и многобројних пријатеља фестивала.

На гала концерту гледаоци ће имати прилику да виде низ најлепших сценских нумера са најразличитијим врстама сценског наступа, као што су балет, савремена игра, традиционална игра, мјузикл и драма. Србију ће представљати деца из Балетског студија ДКЦБ, Хора ДКЦБ, Хора „Чаролија“ и Уметничког центра „Талија“.

„Педесет година „Радости Европе” је заиста велики догађај и зато смо одлучили да на Гала концерту направимо осврт у прошлост – да се вратимо на сам почетак и дане оснивања манифестације, да се сетимо њеног живота у деценијама када је било лакше, али и у онима када није било тако лако и да заокружимо причу данима наше блиске прошлости. На почетку и на крају сваке приче о „Радости Европе”, суштина њеног постојања и разлог због ког ће она трајати још дуго су – деца, деца гости и деца домаћини, деца учесници и деца у публици, сви радосни Европљани. На сцени ћемо зато призвати њихове успомене на дане проведене у Београду. Сетићемо се вишедеценијских пријатељстава започетих на „Радости Европе”. Подсетићемо на неке анегдоте које се и даље радо препричавају и на крају, наравно, сетићемо се и Донке Шпичек, јер, када нека манифестација траје читавих педесет година, то значи да су њени темељи чврсто и добро постављени, а сви знамо да је за „Радост Европе” те темеље поставила Донка. Зато је, на овај велики и важан јубилеј, неизбежно присетити се њене велике покретачке енергије да би Радост Европе била основана и, што је још важније, да би оволико дуго трајала. „Да нисам веровала, не бих ни почињала“, рекла је Донка, увек скромна, али потпуно свесна колику је важну ствар урадила за децу Београда, Србије, Европе, Света. – истакла је Милена Деполо, сценариста гала концерта „Радост Европе 2019”.

Директан пренос концерта емитоваће се на Другом програму РТС у суботу 5. октобра, од 18 часова.

Фотографије са Гала концерта 2018

367 item(s) « of 13 »
Posted in Радост Европе, Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *