Гостовање Атељеа за примењену уметност Дечјег културног центра у Румунији

poseta-rumuniji-1


У периоду од 14.12. – 18.12.2016. године, представник Дечјег културног центра Београд, Александра Грбовић, је заједно са ученицима, директором и наставницима ОШ „Старина Новак“ била у посети Румунији, у оквиру међународног пројекта „Старина Новак – Baba Novac“.

Током ове посете представљен је рад Атељеа за примењену уметност ДКЦБ-а кроз креативне радионице израде новогодишњих честитки са ђацима школа „Старина Новак“ из Београда и „Тимоти Ћипријану“ из Блажа. У оквиру овог путовања, организована је посета и овогодишњих представника највеће и најзначајније међународне манифестације за децу „Радост Европе“ – ученика Liceul tehnologic specialpentru deficient de auz из Клужа.

Остале активности у оквиру посете: свечана приредба у школи „Тимоти Ћипријану“; изложба Музеја ОШ „Старина Новак“ – ИСТОРИЈСКИ И ЕПСКИ ЛИК СТАРИНЕ НОВАКА; посета споменика Старине Новака у Клужу; радионице специјалне школе за глуву децу из Клужа; обилазак града, Природњачког музеја и божићног сајма у граду Сибиу.Захваљујемо се домаћинима на гостопримству и богатом програму који су нам припремили. Настојаћемо да одржимо ову сарадњу кроз предстојеће манифестације, првенствено „Радост Европе“.


20 item(s)
Posted in Културно-образовни програм and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *