Гостовање Дечјег културног центра Београд у Хрватској

КРАЉЕВИЋ МАРКО У ХРВАТСКОЈ

 

Дечји културни центар Београд под покровитељством Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону учврстио је сарадњу са Амбасадом Републике Србије у Хрватској, Српским народним вијећем и Црквеном општином загребачком. Представа „Краљевић Марко – од предања до реповања“ гостовала је у Хрватској 3. 11. у ОШ Катарине Зрињске у Крњаку и 4. 11. 2017. у свечаној сали Српске православне гимназије „Кантакузина-Катарина Бранковић“  у Загребу.

У срдачној атмосфери, наишавши на топао пријем домаћина и публике актери представе својом глумом прецизном и складном,  у добром ритму, играјући с великим жаром, допринели су да се интерактивност представе, њена игроликост и забавна нота (шале, гегови, сонгови, задаци за децу) интензивније доживе.

И овога пута показало се да пажљиво нијансиране уметничке, образовне и васпитне компоненте омогућавају  представи да комуницира са публиком различитих узрасних и образовних нивоа.

Уз децу, младе, њихове наставнике, родитеље, деде и баке у публици у Крњаку били су и Начелник општине Крњак, Дејан Михајловић, високи представници Амбасаде Републике Србије у Хрватској, Ксенија Ђукић, други секретар, Горан Петровић,  генерални конзул и Владимир Марјановић, конзул Конзулата Републике Србије у Ријеци а у Загребу Мира Николић, амбасадор,  Његово Високо Преосвештенство Митропилит загребачко – љубљански др Порфирије и свештенство Црквене општине загребачке.

Реализација:

Снежана Бећаревић Поповић, Маријана Петровић, Снежана Ненадовић, Драгана Станисављевић, Горан Јоксић.

Техничка подршка: Стеван Нешковић, Лука Лучић и Зорица Илић

Уредник културно-образовног програма: Снежана Станковић


 

38 item(s) « of 2 »
Posted in Позоришни програм and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *