Categories: Pozorišni program

KRALJEVIĆ MARKO U HRVATSKOJ

 

Dečji kulturni centar Beograd pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu učvrstio je saradnju sa Ambasadom Republike Srbije u Hrvatskoj, Srpskim narodnim vijećem i Crkvenom opštinom zagrebačkom. Predstava „Kraljević Marko – od predanja do repovanja“ gostovala je u Hrvatskoj 3. 11. u OŠ Katarine Zrinjske u Krnjaku i 4. 11. 2017. u svečanoj sali Srpske pravoslavne gimnazije „Kantakuzina-Katarina Branković“  u Zagrebu.

U srdačnoj atmosferi, naišavši na topao prijem domaćina i publike akteri predstave svojom glumom preciznom i skladnom,  u dobrom ritmu, igrajući s velikim žarom, doprineli su da se interaktivnost predstave, njena igrolikost i zabavna nota (šale, gegovi, songovi, zadaci za decu) intenzivnije dožive.

I ovoga puta pokazalo se da pažljivo nijansirane umetničke, obrazovne i vaspitne komponente omogućavaju  predstavi da komunicira sa publikom različitih uzrasnih i obrazovnih nivoa.

Uz decu, mlade, njihove nastavnike, roditelje, dede i bake u publici u Krnjaku bili su i Načelnik opštine Krnjak, Dejan Mihajlović, visoki predstavnici Ambasade Republike Srbije u Hrvatskoj, Ksenija Đukić, drugi sekretar, Goran Petrović,  generalni konzul i Vladimir Marjanović, konzul Konzulata Republike Srbije u Rijeci a u Zagrebu Mira Nikolić, ambasador,  Njegovo Visoko Preosveštenstvo Mitropilit zagrebačko – ljubljanski dr Porfirije i sveštenstvo Crkvene opštine zagrebačke.

Realizacija:

Snežana Bećarević Popović, Marijana Petrović, Snežana Nenadović, Dragana Stanisavljević, Goran Joksić.

Tehnička podrška: Stevan Nešković, Luka Lučić i Zorica Ilić

Urednik kulturno-obrazovnog programa: Snežana Stanković


 

38 item(s) « 2 of 2 »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top