1707995_radionica_2Градски менаџер Горан Весић, чланица Градског већа Тања Поповић и секретарка Скупштине града Соња Подунавац присуствовали су данас креативној радионици ликовне и примењене уметности у Дечјем културном центру Београда у којој су учествовала деца из вртића „Вуковар”.

Ова радионица је једна у низу активности која је организована у оквиру дводневне посете деце из Вуковара Предшколској установи „Дечји дани” у Београду. Тања Поповић је изразила задовољство што су данас у Дечјем културном центру Београд гости била српска деца из Вуковара.

–Град Београд је ове године покренуо пилот-пројекат у оквиру кога су у посети нашем граду била српска деца са Косова и Метхије као и српска деца из Загреба. Такође овај пројекат ће бити настављен и следеће године, када ће деца из бивше Југославије долазити у Србију на седам дана и када ће имати прилику да поред Београда посете и друге градове у Србији. Поред тога моћи ће да виде и најзначајније институције у Београду као што је то био случај и ове године када су могли да виде Скупштину Србије и Скупштину Београда, Председништво Србије као и друге значајне институције, рекла је Поповић и посебно захвалила Дечјем културном центру Београд на гостопримству.

Леонтина Вукомановић испред ДКЦБ-а је такође изразила задвољство што се ова установа увек укључи у акције Града Београда и навела да ово није први пут да ДКЦБ угости српску децу из региона уз подсећање да су током лета гости била деца из Косова и Метoхије и Хрватске. –Ово су нам посебно драги гости јер је реч о предшколцима, истакла је Вукомановић и додала да би волела да ова акција постане традиционална и да деца из региона долазе у своју матицу и друже се са својим вршњацима из Београда и Србијe


10 item(s)

 

 

 


Град Београд и Дечји културни центар угостили српску децу из Вуковара – BeoInfo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top