Дар различитости – обележавање Светског дана музике

darrazlicitosti


Дар различитости – обележавање Светског дана музике

 

Светски дан музике – 21. јун, у Дечијем културном центру Београд биће обележен завршном приредбом пројекта “Дар различитости”, у оквиру којег су се у протеклих шест месеци одржале инклузивне музичке, драмске и вајарске радионице. Учесници  пројекта су тинејџери са аутизмом, развојним поремећајима и њихови вршњаци без здравствених проблема.

Завршна приредба одржаће се у Малој сали ДКЦБ са почетком у 19 часова, а настала је као производ заједничке стваралачке енергије деце из поменуте три групе. Овом приликом учесници ће се извести музичко-драмску представу и презентовати свој рад – склуптуру у глини.

Сарадници на пројекту су Хуманитарна организација Дечије срце, ВИС Небоград и ФАСПЕР-Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију, а гости на концерту су  Вокална група ДКЦБ “Нађи своју звезду” на челу са диригентицом Снежаном Деспотовић и полазници глумачке школе Омладинског позоришта Дадов. Главни партнер на пројекту је организација МОТО – музичко оперско театарска радионица. Пројекат је реализован под покровитељством Фондације Траг и Еуробанке Србија.

Posted in Најаве and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *