Деца – чланови Дечјег културног центра Београд учествовала у Кампу пријатељства за младе у Шангају

20160726 Sangaj (10)


Група деце – чланова Дечјег културног центра Београд, од 12. до 21. јула, боравила је у 12. Интернационалном интерактивном кампу пријатељства за младе у Шангају, чији је покровитељ Влада Шангаја, а организатор Шангајска асоцијација за пријатељство и сарадњу са страним земљама. Учешће у овом кампу био је предлог наших дугогодишњих сарадника Друштва далеки исток, а трошкове пута обезбедила је Фонадација Драгица Николић и компанија Huawei.

 

Учествовала су деца из Аустралије, Швајцарске, Узбекистана, Тајланда, Новог Зеланда, Италије, Француске, Сједињених Америчких Држава, Антигве и Барбуде, Италије, Француксе, Мексика, Шри Ланке, Бугарске, Русије, Шведске, Немачке, Кине, Републике Кореје, Мианмара, Велике Британије и Сан Марина.

 

20160726 Sangaj (41)Захваљујући љубазности домаћина деца су са Весном Крњајић Митровић, нашим стручним сарадником, три дана боравила у Орјентал ленду, одмаралиштy на језеру у близини Шангаја. У овиру програма, похађали су часове кинеског језика, радионице о кинеској култури и уметности. Све земље имале су прилику да представе  своју културу. Наш тим представио се постером о Србији,  штандом са слаткишима, сувенирима и проспектима о својој земљи, kao и пауер поинт презентацијом o култури и историји.

 

Посетили су етно село на води Zuhujiajiao, Прирoдњачки музеј, крстарили рекома  и уживали у ноћној панорами града, посетили други  торањ по висини у свету Oriental Perl TV Tower, Историјски музеј града Шангаја , Урбанистички центар за планирање и развој Шангаја, Шангајски  музеј  кинеске културе и уметности, Акваријум и шоу балуга китова, Дизнилед, Акробатски шоу у Народном позоришту и Стари град.

 

На децу је највећи утисак оставио борвак у кинеским породицама за време викенда када су се дружили са својим домаћинима и упознали са кинеском кухињом и   њиховим животним стилом и навикама.

 

Боравак се завршио Гала концертом на коме је наша група извела  етно игроказ. Ива Поповић и Тамара Миловановић наступиле су са  традиционалним песмама „Заспо ми је драги“ и „Уродиле жуте крушке“, Јована Ненадић је плесала, а Милан Кусмук имао драмски изведбу. Најаву и презентацију креирао  је Бранко Ђустибек.


 

20160726 Sangaj (39)


Боравак у Кини је био  незобораван,  а најјачи утисак на нашу екипу, оставили су љубазни домаћини, њихова срдачност и добра организација. Деца су остала у контакту са својим кинсеким породицама, као и другарима из осталих земаља.


 

20160726 Sangaj (81)


 

89 item(s) « of 3 »
Posted in Културно-образовни програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *