Дечји биоскоп Трезор 27.9.


Дечји биоскоп Трезор 27.9.

 

 

Драги гости, ученици и наставници, добродошли у Дечји културни центар Београд на манифестацију „Дани европске баштине“, у оквиру које смо организовали Дечји биоскоп Трезор, у сарадњу са Радиом телевизије Србије.

Данас ћемо Вам пустити једну дечију емисију „Писмо љубави“, коју је снимила Телевизија Београд. Ова емисија је реализована за дечји блок новогодишњег програма и говори шта деца замерају родитељима и какве им савете и молбе упућују уочи нове године. Сценариста и писац сонгова је Милан Брујић, а рукописе и идеје младих аутора сакупио је Душко Радовић. Уредница емисије је Олга Влатковић. Емисија је први пут емитована 31. децембра 1976. године. Учесници емисије су: глумац Славко Штимац и ученици ОШ “Арсеније Лома” из Рудника.

Емисија „Писмо љубави“ је преведена на знаковни језик, а преводилац је пријатељ „Трезора“ – Томислав Томановић.

Пре него што Вам представим данашњу гошћу, пустићемо Вам емисију да погледате. Молим Вас да будете пажљиви слушаоци, да бисмо после могли да коментаришемо емисију.

О Јасминки Петровић:

Сигурна сам да нашу данашњу посебну гошћу сви знате. Сигурна сам да сте читали неке њене књиге.
Јасминка Петровић је једна од наших најуспешнијих књижевница за децу и младе. Њена дела су преведена на око 30 језика. Јасминка је рођена у Београду и до сада је написала више од 30 књига намењених омладини, а нека од њених дела су и драматизована. Пише романе, кратке романе за почетно читање, приповетке, бајке, приручнике, драмске текстове, књиге у заједничком раду са децом, а њена дела су објављивана у уџбеницима, антологијама и другим збиркама.
Јасминка Петровић је добитница многих српских високих књижевних награда.

26 item(s)
Posted in Културно-образовни програм and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *