ДКЦБ представља нову групу у оквиру које ће најмлађи упознати свет графике кроз програм „Отисак по отисак“

otisci (5)


ДКЦБ представља нову групу у оквиру које ће најмлађи упознати свет графике кроз програм „Отисак по отисак“

 

otisci (15)Пратећи трендове и жеље наших корисника Дечји култуни центар Београд, у своје сталне групе, уврстио је и  графику за децу „Отисак по отисак“ који ће водити Марија Сибинвић, мастер примењени уметник.

Графика  у ширем смислу, односно, отискивање, један је од првих облика изражавања човека, још од када је почео да оставља обрисе својих дланова на зидовима пећина. Процес преношења и умножавања слике може бити врло инспиративан и занимљив оквир за дечје изражавање јер кроз принципе отискивања спонтано упознају богати свет линија, облика, текстура и боја. Осим тог ликовног дела, радионица ће садржати и примењене аспекте ручне штампе, кроз израду честитки, разгледница и књижица. Часови ће се одржавати средом од 16 до 18 часова , а цена је 2600 динара месечно. Прва група почиње са радом у фебруару,а пријаве можете слати на e – mail: mara.sibinovic@gmail.com  или путем телефона: 011 32 42 011.

Погледајте како су се деца провела на бесплатној радионици „Отисак по отисак“ коју је ДКЦБ организовао у току зимског распуста:

9 item(s)
Posted in Културно-образовни програм and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *