Додела диплома на литерерном конкурсу за децу „Брана Цветковић“ и додела награде „Брана Цветковић“ за изваредан допринос  стваралаштву за децу 

Додела диплома на литерерном конкурсу за децу „Брана Цветковић“ и додела награде „Брана Цветковић“ за изваредан допринос  стваралаштву за децу


IMG_4441


 

IMG_4435ДКЦБ је организовао литерарни конкурс „Брана Цветковић“  на који је стигло 500 смешних песама и прича које су писали основци из свих крајева Србије. Радови су стигли из Босне и Херцеговине, Републике Српске  и Црне Горе.  Слободан Станишић, познати дечји писац , карикатуриста  и председник жирија је  у уторак 12. априла у 13 часова  у Великој дворани ДКЦБ-а уручио  дипломе награђеној деци и њиховим менторима. Овом приликом ДКЦБ је доделио  и награду за изваредан допринос  стваралаштву за децу  „Брана Цветковић“  дечјем песнику Милану Мрдаљу Мрђи  који већ деценијама својим песмама  чини детињство  радосним и веселим . Пре доделе диплома у библиотеци ДКЦБ-а је   одржана  промоција  антологије   песама за децу „ Оловка, веселог срца“, овог писца.

Ђаци и професори  Музичке школе „Јосиф Маринковић“ из Београда  су  оба дешавања улепшали  прикладним музичким нумерама. Наступили су :  Вјера  Аџић , сопран , професор соло певања и Душица Урошевић, професор клавира, Марко Курамнбајв, I разред , соло певање , корепетитор Д. Урошевић, Ева Драгојевић, I разред клавира , класа : проф Вук Јовановић и Душица Урошевић, Давид Куљевић, II разред клавира, класа проф. Д Урошевић.

У Галерији ДКЦБ-а је отворена изложба илустрација и карикатура Бране Цветковића.

Била нам је велика част што је ово дешавање испратила „Политика за децу “ за коју је између два светска рата писао Брана Цветковић, а ту традицију су наставили Слободан Станишић и Милан Мрдаљ Мрђа. Издавачка кућа „ Лагуна“ је обезбедила књигу „Зунзарина палата“ за млађи узраст, а старији су добили антологију песама Милана Мрдаља Мрђе.


СПИСАК НАГРАЂЕНИХ


IMG_4298


 

Posted in Културно-образовни програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *