„ Драмске игре у настави“ – семинар уметничке групе БАЗААРТ

img_1432img_1430Акредитовани  семинар уметничке групе БАЗААРТА  „ Драмске игре у настави“    одржан је  у Црвеној сали  ДКЦБ-а у суботу и недељу  22. и 23. октобра од 9 х до 17х. Семинар су водили: Миодраг Савовић, наставник математике  из ИВ гимназије, Др Сунчица Милосављевић, позоришна редитељка и драмска педагошкиња, БАЗААРТА, Наташа Катаноска, библиотекар ОШ „Влада Обрадовић Камени“, Весна Шојић , наставница резредне наставе ОШ „Милан Ракић “,   Душица Благојевић, наставница српског језика  ОШ „Милан Ракић“, Даринка Ковачевић, сертификовани тренер за  инеркултурално учење, БАЗААРТ  и Бранијета Конџуловић, професорка српског језика „Средње школе за дизајн коже“.

Семинар је био намењен кординаторима из школа домаћина са манифестације Радост Европе. Општи  циљ семинара  је био да код наставника развије професионалне  компетенције за примену драме као метода  у настави. Специфични циљеви су били: одабир и примена различирих драмских техника у настави, у скалду са узрастом , индивидуалним карактеристикама и потребама ученика, постављеним циљевима, контекстом учења и специфичностима предмета; Овладавање креативним техникама процесне драме у реализацији предметне, тематске и интердисциплинарне наставе ; Креирање мотивационе и подстицајне средине за учење у којој се врши снажан васпитни утицај на ученике; Овладавањем различитим стиловима учења, препознавање и охрабривање адекватног стила учења и креативних потенцијала ученика.

Наставнци су са овог семинара изашли богатији са  низом  игара и техника које могу применити како  на часовима из свих предмета тако и на часу разредног старешине.


 

5 item(s)

 

 

 

 

 

 

 

Posted in Културно-образовни програм and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *