Друга радионица Руског кутка!

Друга радионица Руског кутка!

 

У среду, 24. јула одржана је друга летња радионица Руски кутак – радионица руске културе, историје и језика за основце. Деца су се упознала са најпознатијим руским народним бајкама „Маша и медвед“ и „Никита Кожар“ и упоредили су их са популарним савременим цртаним филмовима.

Такође, деца су погледала кратак снимак једног руског певачког хора, који је извео песму „Калинка“ Текст песме су налаизирали, превели на српски и покушали и сами да певају.

Поред цртаних филмова и њихове анализе, деца су учила и нове речи – воће, поврће, животиње, али и граматичке категорије – личне и присвојне заменице.

Руски кутак тренутно броји деветоро полазника – осам девојчица и једног дечака, изузетно талентовану децу, која желе да наставе са изучавањем руског језика, историје и културе после ове радионице. Предавања и радионице држи мср Дајана Лазаревић.

Подсећамо, Библиотека ДКЦБ има одређени број књига и сликовница на руском језика, као и преведена дела из руске књижевности. Руски кутак је настао у фебруару 2018. године у сарадњи са Руским домом у Београду и основа је ове летње радионице.

Следећи час биће одржан у петак у 12 ч у слушаоници 302. Добродошли!

7 item(s)

 

 

мср Дајана Лазаревић

Posted in Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *