Categories: Обавештења

predstava (12)


Други дан Међународног фестивала дечје драмске игре ГЛУМИЈАДА

 

Другог дана Међународног фестивала дечје драмске игре ГЛУМИЈАДА, у Дечјем културном центру Београд, деца и млади посетили су радионице: „Оживимо причу кроз музику“ – Професора школице „Малац музикалац Палилула“, Београд, а са композитором Владимиром Петровиће разговарали о емоцијама које музика ствара у њима. Новинарско-водитељске радионице са Драганом Кауцки, спикерком и водитељком, на тему „Како се прави интервју“, а УКЉУЧЕЊЕ УЖИВО са њеним колегом Милошем Миловановић. Радионицу „Како покренути и искористити креативно размишљање за настанак врхунских фотографија и других визуелних садржаја? “ водио је Урош Петровић, илустратор, фотограф, књижевник. Затим интерактивну радионицу „Клупа“ – Школе глуме СТУДИО 1 (ученици глумице Јоване Петровић). Полазници школе глуме Студио1 одржали су радионицу о основама глумачког заната кроз импровизацију под називом „Ланчана клупа“. Како одело помаже глумцу да се опусти и боље уђе лик, Јелена Стефановић, костимограф упознала је публику кроз радионицу „Костимографија“.

Данашњи псетиоци такође су уживали и у представама „Глумом кроз детињство“ – „Радионица глуме Душанке Рабреновић”, Подгорица и „Уметничка радионице Кесић”, Београд, „Капетан Џон Пиплфокс” – Језички центар „Еqуилибрио кидс”, Београд, „У недостатку доказа“ – Студио глуме „Две бесне глисте”, Београд, „Златна јабука и девет пауница“ – Група ученика Економске школе и Гимназије из Куршумлије, „Путовање кроз векове“ – Дечји драмски студио „Пан театар”, Београд, „Тхе Думб Wаитер“ бy Харолд Пинтер – Белграде Енглисх Лангуаге Тхеатре ДКЦБ.

Овај фестивал место је сусрета деце из школица глуме, љубитеља позоришта и деце заинтересоване да сазнају више о чаробном свету глуме. Деца И млади моћи ће директно да осете свет глуме учешћем на радионицама које воде прави професионалци овог заната.

Програм је организован тако да се смењују представе које изводе деца и радионице које воде стручњаци из области глуме и телевизије. Представе ће извести деца из петнаест школа глуме узраста од 7 до 19 година која ће наступити за публику већ од четри године па навише. Радионице воде глумице Нина Граховац, Јована Петровић, глумац Бојан Жировић, књижевник, дизајнер, фотограф и илустратор Урош Петровић, редитељи Иван Живковић и Стефан Красић, костимограф Јелена Стефановић као и водитељи Драгана Кауцки, Јадранка Пејановић, Милош Миловановић и Зоран Кесић.

Телевизија Н1 Хол ДКЦБ претвара у прави ТВ студио – Н1 Јуниор где ће деца вежбати своје презентационе вештине са познатим новинарима и водитељима. Целодневно ће се, на по неколико сати, смењивати гости који ће се снимати, интервјуисати и радити радионице на тему медијских наступа са децом.

Програм: http://bit.ly/Glumijada2017PROGRAM
Пријаве: http://bit.ly/Glumijada2017Prijave

 

ПРОГРАМ ЗА НЕДЕЉУ ПРЕУЗМИТЕ ОВДЕ

 

– ДЕШАВАЊА У ХОЛУ И НОВИНАРСКА РАДИОНИЦА –

14 item(s)

 

– ИНТЕРАКТИВНА РАДИОНИЦА “КЛУПА” –

28 item(s)

 – У НЕДОСТАТКУ ДОКАЗА –

10 item(s)

 – РАДИОНИЦА УРОША ПЕТРОВИЋА –

18 item(s)

– КАПЕТАН ЏОН ПИПЛФОКС –

12 item(s)

– ГЛУМОМ КРОЗ ДЕТИЊСТВО –

15 item(s)

– ОЖИВИМО ПРИЧУ КРОЗ МУЗИКУ –

8 item(s)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top