Едукативнa кампaњa „Мој еко вртић“Агенција за инвестиције и становање града Београда, Дечји културни центар Београд и Секретаријат за образовање и дечју заштиту реализовали су током лета едукативну кампању „Мој еко вртић“, како би ширу јавност, али и саме кориснике пет енергетски ефикасних објеката упознали са принципима енергетске ефикасности и зелене градње. То су вртићи предшколске установе „11 АПРИЛ“ на Новом Београду: „Драган Лаковић“, „Звездана прашина“, „Тесла-наука за живот“, као и  вртић  „Звончица“ у Стублинама код Обреновца из предшколске установе „Перка Вићентијевић“  и  Центар  за смештај и боравак деце и омладине ометене у развоју Београд, објекат социјалне заштите „Предах“,дневни боравак Шекспирова.


16 item(s)

Током лета деца су  добила прилику да науче  основне појмове о енергетској ефикасности и обновљивим изворима енергије путем експеримента и кроз игру на еколошким радионицама. На ликовним радионицама су креирали “моћне енергетске машине који праве чисту енергију“.  

Изложба њихових креација   и приредбa „Мој еко вртић“

је одржана  у среду 21.октобра у 18 сати у  Црвеној сали и Галерији  Дечјег културног центра Београд.


 

 Представљени су групни  радови  деце и младих из  енергетски ефикасних објеката: 

          Енергија воде- Чаробна чесма

          Енергија Сунца -Сунцокрети, хватачи   енергије

          Еeнергија Земље – Припитомљени  вулкан

Зелена градња- Град који штеди енергију

Снага енергије ветра из зелене  долине.


ЕКО КАТАЛОГ


 

 Са децом су заједно стварали и машатали  млади уметници Факултета ликовне уметности Универзитета у Београду: Мина Ракиџић, Миљан Стевановић, Маја Гајић,Ђурђа Сивачки, Александра Јовановић, Александар  Радичевић,Јелена Балтић и еколог Маријана Петровић.

 

На приредби су наступили Хор и  Балетски студио Дечјег културног центра Београд  и  виолинисткиња Соња Калајић која је свирали познате мелодије на тестери.


 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top