Излет Летње школе у газдинству „Пегаз“


Излет Летње школе у газдинству „Пегаз“

 

Данас су ученици-полазници Летње школе „Дани игре – трагови у времену“ посетили пољопривредно газдинство „Пегаз“ домаћина Срђана Дошена у Рипњу. Деца су имала прилику да се упознају са пољопривредним имањем и домаћим животињама, а учествовали су и на часу јахања коња.

Домаћин Срђан Дошен је љубазно примио своје младе госте и повео их у дуги и занимљиви обилазак имања, на духовит начин приповедајући о животињама којима је „и господар и слуга“. Деци је представио кокошке, магарца, краве и коње, описао како треба бринути и, уопште, поступати са њима. Највише пажње деца су посветила умиљатом телету, које је старо само 5 дана, али и лепим, негованим коњима у газдинству, које су имали прилику да четкају, мазе, припреме за јахање и јашу у затвореном простору.

По речима младих излетника, ово искуство је било непроцењиво и сигурно би поново посетили газдинсто „Пегаз“, које је на њих оставило јак утисак, као и изузетни домаћин, који је користио сваки тренутак да деци покаже и исприча нешто корисно и занимљиво.

Летњу школу „Дани игре – трагови у времену“ осмислила је и организовала уредница културно-образовних програма у ДКЦБ Снежана Станковић, педагог. Више пута су у Библиотеци ДКЦБ организована предавања Срђана Дошена на различите теме из живота и духовности, а организују се и дружења на његовом лепом имању.

Након излета, ученици су добили задатак да напишу песму, причу или извештај о томе шта им се свидело на овом имању и шта су ново научили. Радионицу организује МА Дајана Лазаревић, сарадница ДКЦБ. Вести, приче и песме, настале на овој летњој школи објављиваће се на Порталу за дечје стваралаштво „Табла“.

Радујемо се излету и лепо проведеном времену и захваљујемо нашем домаћину Срђану Дошену на дивном дочеку, вођењу кроз имање, на доживљају тимарења, вођења и јахања коња, гостољубивости и спремности за сарадњу.

МА Дајана Лазаревић

53 item(s) « of 2 »
Posted in Uncategorized and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *