Изложба „ВЕЛИКЕ ЛИЧНОСТИ у малим очима“

Пројекат „ВЕЛИКЕ ЛИЧНОСТИ у малим очима“, који су амбасаде Вишеградске групе претходне две године успешно организовале на иницијативу чешке амбасаде, наставља се и ове године, а изложба дечјих радова биће свечано отворена 3. јуна у 13 h у просторијама Дечјег културног центра Београд.

Screenshot_1
У оквиру овог пројекта, амбасадори и представници амбасада четири земље посетили су по једну основну школу у Србији и представили ученицима своју земљу и њене знамените личности, како би их тиме инспирисали да неке од ових личности и неке од знаменитих Срба насликају. Школе које су ове године учествовале у пројекту су ОШ Прва војвођанска бригада из Новог Сада, ОШ Стевица Јовановић из Панчева, ОШ Братство јединство из Панчева и ОШ Др Тихомир Остојић из Остојићева.
Изложба „ВЕЛИКЕ ЛИЧНОСТИ у малим очима“ ће обухватити по шест најбољих радова из сваке од школа, а имаће част да је свечано отворе представници амбасада четири земље и представници Дечјег културног центра Београд.
Пројекат произилази из првобитне идеје чешке основне школе „Школа кроз игру“ из Прага. Она је 2005. године успешно организовала изложбу „ВЕЛИКИ ЧЕСИ у малим очима“. Пре две године је изложба овог типа по први пут организована у сарадњи амбасада Пољске, Словачке, Мађарске и Чешке и то поводом обележавања 10. годишњице од приступања ових земаља Европској унији. С обзиром на велики одзив и интересовање младих уметника, као и веома успешну реализацију саме изложбе, пројекат „ВЕЛИКЕ ЛИЧНОСТИ у малим очима“ је настављен и ове године се организује по трећи пут.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *