Изложба фотографија „Хиландарски светлописи“ Рајка Р. Каришића

foto_(1)


Изложба фотографија „Хиландарски светлописи“ Рајка Р. Каришића

 

У Галерији Дечјег културног центра Београд у току је изложба фотографија Рајка Р. Каришића „Хиландарски светлописи“ коју је опремила и поставила Лидија Сеничар, уреница ликовног програма. Изложба је почела свечаним отварањем 22. марта и трајаће до 12. априла.

Посетиоци ће бити у прилици да виде најлепше фотографије Хиландара и Свете горе, а више информација о изложби и аутору пронаћи ће у кратким водичима, чији је издавач Дечји културни центар.

На свечаном отварању изложбе говорили су Рајко Каришић и Душан Миловановић, који су својим примером дугогодишњег пријатељства и кумства показали шта значи права хришћанска, братска љубав. Публика је дошла у великом броју и отврање изложбе је било медијски пропраћено. У улози водитеља програма нашла се Дајана Лазаревић.

О аутору изложбе:

Рајко Р. Каришић је рођен у бачком Добром Пољу 1952. године, где је завршио основну школу. Гимназију је завршио у Врбасу, а Машински факултет у Новом Саду. Фотографијом почиње да се бави од 1973. године, као студент. До сада је излагао на преко 90 самосталних изложби широм Србије и Русије, и на више стотина колективних изложби. Као самостални аутор издао је 98 фотомонографија и деветнаест минимонографија, посвећених фрушкогорским манастирима, манастиру Студеница, Кареји на Светој гори, манастиру Велика Ремета, манастиру Хиландару и др.

За своја остварења у области уметничке фотографије до сада је добио више десетина награда и признања.

Добитник је Годишње награде УПИДИВ-а ФОРМА 18 (2005.) Повеља Капетан Миша Атанасијевић (2005.), Вукове награде Културно просветне заједнице Србије за 2010. годину, Годишње награде УЛУПУДС-а за 2011. годину, Октобарске награде града Врбаса за 2012. годину и Награде за животно дело УЛУПУДС-а 2013. године, ЗЛАТНА ФОРМА УПИДИВ-а 2014. године.

Рајко Р. Каришић живи и ствара у Београду.

 

Уредник програма: Лидија Сеничар
Техничка подршка: Горан Јоксић

 


 

 

13 item(s)

 

Posted in Културно-образовни програм and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *