Интерактивна изложба „ИГРА УМЕТНОСТИ“

РАДОСТ ЕВРОПЕ 2015

Интерактивна изложба „ИГРА УМЕТНОСТИ“

Улаз слободан

У оквиру традиционалног програма „Док чекамо госте“ Међународне манифестације деце Европе „Радост Европе”, Дечји културни центар Београд организује за децу Београда обилазак интерактивне поставке под називом „Игра уметности“, од 22. до 30. септембра, у Галерији Дечјег културног центра Београд, Таковска 8. Програм је бесплатан и одржава се уз подршку Министарства културе Републике Србије.

 

Овај програм подразумева активно учешће београдских основаца, са идејом да се у простору институције културе, кроз игру, упознају са појмовима из области уметности, али и света који их окружује. Пред децом су експонати и инсталације, које их наводе да својим ангажовањем и интервенцијама на самим уметничким предметима, откривају решења и играјући се долазе до нових информација и сазнања. Поставка је интерактивна и подразумева буђење дечје радозналости и спонтаност у усвајању нових знања. По угледу на савремене поставке за децу, најмлађи би имали прилику да „изложбу“ доживе као игру. Уклапањем различитих геометријских фигура и креативним интервенцијама на експонатима деца ће се упознати са различитим сликарским правцима, пропорцијама портрета, угроженим животињским врстама, пореклом орнамената, мешањем боја и сл.

 

Ауторка поставке је Катарина Булајић Павловић, магистар сликарства. Члан је Удружења ликовних уметника Србије (УЛУС). Магистрирала је на сликарском одсеку Факултета ликовних уметности. Дугогодишњи је сарадник Дечјег културног центра Београд и педагог Ликовног 3Д студија Дечјег културног центра Београд.

 

У овом амбијенту деца ће учествовати и у играма које ће осмислити Драгана Станисављевић, балетски педагог, обзиром да је тема 46. Сусрета деце Европе „ИГРА”.

 

Децу ће кроз поставку водити Катарина Булајић Павловић, ауторка и Драгана Станисављевић, балетски педагог, у следећим терминима:

 

Уторак, 22. септембар, од 10 и од 13 часова

Среда, 23. септембар, од 10, 11.30 и од 13 часова

Четвртак, 24. септембар, од 10 и од 11.30 часова

Петак, 25. септембар, од 10 и од 13 часова

Субота, 26. септембар, од 12. часова

Понедељак, 28. септембар, од 10, 11.30 и 13 часова

Уторак, 29. септембар, од 12 и 13 часова

Среда, 30. септембар, од 10, 11.30 и од 13 часова

 

Особа за контакт: Драгана Станисављевић – 060 167 33 43

Izlozba Radost Evrope tabure 3D prikaz gradovi Izlozba Radost Evrope interaktivna tabla Izlozba Radost Evrope tabure 3D prikaz slikari 1

Posted in Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *