ИСТРАЖУЈЕМ, ОТКРИВАМ, САЗНАЈЕМ: Радионица „Од игре до књиге“

фото (2)


ИСТРАЖУЈЕМ, ОТКРИВАМ, САЗНАЈЕМ

Радионица „Од игре до књиге“

 

У четвртак, 29. марта у Библиотеци Дечјег културног центра, одржана је радионица „Од игре до књиге“ у оквиру циклуса „Истражујем откривам, сазнајем“, на којој су присуствовали ученици О.Ш. „Влада Аксентијевић“, предвођени учитељицом Александром Краљевић. Радионицу је одржала сарадница ДКЦ Дајана Лазаревић, док је увод и стручну подршку пружила уредница културног програма Снежана Станковић.

Први део радионице био је посвећен пореклу књиге – од свитака од папируса у Старом Египту, до пергамената и првих рукописних књига у Средњем веку. Потом следи прекретница – Гутемберговим проналаском штампарије и појава штампаних књига, која траје до данас.

Ученицима су представљене књиге различитих облика, а анализирали су и делове књиге. Упознали су се са фондом Библиотеке Дечијег културног центра и открили на који начин је разврстана библиотечка грађа.

Након поделе у групе, преписивали су библиографске податке из омиљених, изабраних књига и представљали те књиге осталим групама.

Одељење другог разреда се одмах целокупно и учланило у Библиотеку и изабрало прве књиге за читање.

На обострано задовољство, оваквих дружења и лепа традиција читања научне и популарне литературе ће се наставити и у будућности.

Радионицу припремиле и реализовале: Дајана Лазаревић и Снежана Станковић

Уредник програма Снежана Станковић

фото (4)

Posted in Библиотека ДКЦБ and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *