КАРНЕВАЛОМ СА ТРГА РЕПУБЛИКЕ И ПРОГРАМОМ НА КАЛЕМЕГДАНУ ПОЧИЊЕ РАДОСТ ЕВРОПЕ 2016

КАРНЕВАЛОМ СА ТРГА РЕПУБЛИКЕ И ПРОГРАМОМ НА КАЛЕМЕГДАНУ ПОЧИЊЕ РАДОСТ ЕВРОПЕ 2016

Недеља 2. октобар у 12 часова, Трг Републике и 12.30, Калемегдан  – Савско шеталиште


20151002 Radost Evrope (12)

 47. Међународни сусрет деце Европе „Радост Европе 2016″, под слоганом „Тесла – Чиста енергија”, почиње у недељу 2. октобра  Карневалом у коме учествује преко петстотина деце-учесника из деветнаест земаља и деце-домаћина из Србије. Карневал ће кренути од Трга Републике, са почетком у 12  часова, до Савског шеталишта на Калемегдану,  где ће у 12.30 бити Свечано отварање манифестације.

Поворку са Трга Републике предводиће Брасс оркестар јуниор из Музичког центра Панчево и Марко Илић, артиста, а децу ће на Калемегдану дочекати Хор ДКЦБ и Хор основне школе „Лаза Костић”, Дечја филхармонија, полазнице Балетског студија ДКЦБ,  Дечји ансамбл КУД „Талија”, Соколско друштво „Матица” и представници организације „Свибор”. Програм Свечаног отварање водиће Страхиња Радовановић, ученик XIII београдске гимназије и дугогодишњи члан студија ДКЦБ.

У случају кише, отварање манифестације биће у 12 часова у Атријуму и Великој сали Дечјег културног центра Београд, Taковска 8.

Дружење настављамо у 18 часова, на  отварању изложбе и додели награда  XVIII МЕЂУНАРОДНОГ ЛИКОВНОГ КОНКУРСА  „РАДОСТ ЕВРОПЕ”, које ће се одржати у Галерији, Атријуму и Малој сали ДКЦБ  Београд.

 

Позивамо Вас да испратите почетак 47. Међународни сусрета деце Европе „Радост Европе 2016″!

Posted in Радост Европе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *