У склопу првог национални фестивала дечјег видео клипа КИДИКЕМ организовано је такмичење најгледанијег видео клипа на Youtube каналу ДКЦБ.

Такмичење траје до понедељка 14.03.2015. када ће на сајту ДКЦБ бити објављени резултати прегледа и победник. Али ће се прегледи бројати до недеље у поноћ.


НАПОМЕНА – Број прегледа искључиво обрачунава YOUTUBE.


 

КАКО YOUTUBE OБРАЧУНАВА БРОЈ ПРЕГЛЕДА?

Када се видео клип отпреми ( енг. upload ) на Youtube, он се постави на више Youtube сервера широм света. Ово се ради због веће брзине и перформанси одзива. Сваки пут када ми пошаљемо захтев за одређени видео клип најближи сервер нам га омогући и запише тренутни преглед у одређеном извештају. Ти извештаји се уређују од стране Youtube-а неколико пута у току дана и када затекнемо замрзнут број прегледа то је зато што у том тренутку youtube проверава тачност прегледа. Некада ће и смањити број прегледа ако је неко са истог уређаја или исте локалне мреже приступио видео клипу у кратком року, пошто постоји ограничен број прегледа са исте адресе у једном дану. Број прегледа искључиво обрачунава Youtube и ДКЦБ канал нема везе са тим.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top