IV Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ


IV Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ

Тема: ПРОБУДИ СВОЈЕ СНОВЕ

Крајњи рок за пријаву на фестивал је 10.2.2019.

 

Дечји културни центар Београд по четврти пут организује конкурс за Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ. На конкурсу могу учествовати деца и млади узраста од 9 до 16 година са својим ауторским филмовима кратке форме (видео клиповима), у трајању до три минута. Tема фестивала 2019. године гласи:  „ПРОБУДИ  СВОЈЕ СНОВЕ”.

Фестивал КИДИКЕМ биће одржан 2. марта 2019. године, у Дечјем културном центру Београд, Таковска 8, а рок за пријаву на конкурс је 10. фебруар 2019. године

Аутори филмова би требало да у краткој форми, у трајању од три минута, на својствен начин, кроз уметничку игру, покрену и окончају потрагу за решењем највећих од свих непознаница које муче младе, а то је на који начин остварити своје снове и помирити  сопствена  очекивања и очекивања родитеља и околине. Укратко, како постати одрасло и задовољно људско биће, а не изневерити своје снове из детињства.

Циљ фестивала је да се код деце кроз уметничку праксу покрене хумана и креативна страна у примени технологије. Стварајући кратке форме видео записа, деци се пружа прилика да изразе своје мишљење на задату тему. Филмове ће оцењивати стручни жири, али ће у обзир бити узет и број прегледа филма на Youtube каналу ДКЦБ.

Ауторе најбоље пласираних видео клипова очекују вредне награде. Званичне награде, које додељује главни жири фестивала су Гран-при фестивала – ЗЛАТНИ КАДАР и Најгледанији видео клип на Youtube каналу ДКЦБ као и пет Специјалних признања –диплома.

 

Корисни линкови:

—–> Пропозиције фестивала

—–> Пријава за фестивал преко нашег сајта (онлине пријава)

—–> Youtube канал Дечјег културног центра Београд

—–> Емаил за све информације kidikem@dkcb.rs

—–> Како послати видео преко WeTransfera? Погледајте на видео снимку овде.

 

Како је било на овогодишњем фестивалу погледајте испод.

Posted in КИДИКЕМ, Најаве and tagged , , , , , , , .

2 Comments

  1. Ja ne znam koliko mi se dopada ovo što je deci dozvoljeno snimanje… postovanje na net i tome slično, ne znaju deca posledice svega toga kada odrastu, šta znam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *