КЛУБ МЕЂУНАРОДНОГ ПРИЈАТЕЉСТВА „КУБА – ЗЕМЉА САЛСЕ“

КЛУБ МЕЂУНАРОДНОГ ПРИЈАТЕЉСТВА

„КУБА – ЗЕМЉА САЛСЕ“

Четвртак, 21. јануар, у 14 сати

Дечји културни центар Београд

Таковска 8

Улаз је слободан

 

У Дечјем културном центру Београд одржаће се забавно-едукативни програм под називом „Куба – земља салсе“, у четвртак, 21. јануара, од 14 сати, у сарадњи са Друштвом српско кубанског пријатељства и Амбасадом Кубе.

 

О свом личном искуству на Куби, плесу и другарству са Кубанцима, са децом основношколског и средњошколског узраста разговараће мр Снежана Обрадовић, светска путница која дуго година живи у иностранству и због природе свог посла често путује и упознаје земље свих континената. Улаз је слободан.

 

„Док смо сведоци процеса све учесталије глобализације, која је обухватила и туризам, а тиме уједно и већину светских туристичких дестинација, КУБА је, као острво-земља, једна од ретких која је успешно сачувала своју јединственост. Поменута јединственост се, пре свега, огледа у људима; у осмесима који се деле познатима и странцима; у чари уживања у животу и онда када се једва има за пар ципела, али и без њих се игра, а и свира и пева – на улици, по кућама, у клубовима, на плажама…Природа, заносне плаже, чувени дуван, рум и кафа, архитектура и аутомобили олдтајмери свакако јесу оно што Кубу одликује, али оно што је држи у животу и од ње ствара утисак правог филма јесу њени људи и њихов дух. Куба је земља контрадикторности, пуна изненађења од тренутка када се на њу крочи. На Кубу треба доћи без икаквих предрасуда, јер ће оне, засигурно, бити срушене. – истакла је мр Снежана Обрадовић.

 

Овај аутентични забавно-едукативни програм биће освежен звуцима и корацима салсе, а на крају ће бити организован мини квиз са пригодним наградама. Плесну тачку ће извести брачни пар Хуан Де Диос Гала и Бојана Васовић.

 

Bienvenidos! Nos vemos prontico!


20160118 Kuba (1) 20160118 Kuba (2) 20160118 Kuba (3) 20160118 Kuba (4) 20160118 Kuba (5) 20160118 Kuba (6) 20160118 Kuba (7)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *