Конференција “Дуално образовање – знање за будућност”  


Конференција “Дуално образовање – знање за будућност”  

 

Конференција “Дуално образовање – знање за будућност“ је одржана у понедељак, 23. децембра 2019. године у 11 часова у Бео Комбанк дворани у организацији Привредне коморе Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, под покровитељством Председника Републике Србије.

Конференцију је отворио Марко Чадеж, председник Привредне комере Србије.

О предностима дуалног образовања и укључивању малих и средњих предузећа је говорила Урсула Ренолд, шеф Одељења за истраживање образовних система Швајцарског економског института при Федералном институту за технологију у Цириху.

Ноел Гинсбург, члан Већа за развој радне снаге  државе Колорадо, ја говорио на тему „Дуално образовање – стратегија опстанка компаније“.

Александар Вучић , Председник Републике Србије је нагласио колики је значај дуалног образовања за нашу земљу као и да смо на почетку процеса реформе целокупноог система образовања, које је почело са реформом средњег образовања, а наставиће се са високим образовањем где ће Универзитет блиско сарађивати са привредом и великим компанијама.

Поздравио је средњошколце који су присуствовали овој конференције и похвалио њихову одлучност да се што пре осамостале и  образују за најновије и најперспективније профиле образовања будућности као и за дефицитарна занимања.

 

 

 

 

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *