foto (28)


Концертом у Сава центру завршен 48. Међународни сусрет деце Европе

 

Гала концертом под називом „Свечани сусрет деце Европе“ у Сава центру  затворен је 48. Међународни сусрет деце Европе „Радост Европе“. Деца-домаћини, њихове породице, али и други гости у публици били су у прилици да уживају  у најразличитијим врстама сценских наступа преко двеста деце из шеснаест земаља Европе, али и Кине која је већ седми пут специјални гост. На једном месту публика је видела потпуно различите приступе у раду са децом од најтрадиционалнијих до савремених, на тему инспирисану стиховима М. Антића “Свако дете има крила”, који су слоган овогодишње манифестације. Програм је водио Виктор Савић. Деца из седамнаест београдских основних школа угостила су у својим домовима вршњаке из Белорусије, Бугарске, Црне Горе, Хрватске, Кине, Литваније, Македоније, Молдавије, Немачке, Пољске, Румуније, Русије, Словачке, Словеније, Турске и Украјине.

Редитељ: Ђурђа Тешић;

Аутор анимација: Марија Милановић Лазаревски;

Уредник манифестације: Ивана Табори Обрадовић.

ОСНИВАЧ И ПОКРОВИТЕЉ: Град Београд;
ИЗВРШНИ ПРОДУЦЕНТ: Дечји културни центар Београд;
ПОКРОВИТЕЉИ: Секретаријат за културу Града Београда, Министарство културе и информисања РС и Фондација Драгица Николић;
СПОНЗОРИ МАНИФЕСТАЦИЈЕ: НИС – Будућност на делу и ГСП;
ПРИЈАТЕЉИ МАНИФЕСТАЦИЈЕ: Туристичка Организација Београда, Туристичка Организација Србије, Бео Зоо Врт, Паркинг сервис, Сава центар, Ада Циганлија, Београд пут, Фруит Цомпанy, Аqуа Гала и Алма Qуаттро;
МЕДИЈСКИ СПОНЗОРИ: РТС, Студио Б, Политикин Забавник и Илустрована политика.


foto (35)


 

Дечји културни центар Београд захваљује се свима који су помогли и на било који начин учествовали у овогодишњој манифестацији. Највеће хвала деци – домаћинима, њиховим породицама, основним школама „Ђура Јакшић“, „Свети Сава“, „Милена Павловић Барили“, „Милан Ђ. Милићевић“, „Старина Новак“, „Борислав Пекић“, „Данило Киш“, „Краљ Александар Први“, „Лаза Костић“, „Васа Чарапић“, „Иво Андрић“, „Скадарлија“, „Раде Драинац“, „Љуба Ненадовић“,  „Петар Кочић“, „Јајинци“, „Војвода Мишић“ и волонтерима.

До следеће године!

“Свако дете има крила,

Само мора да се сети.

Где му расту сакривена,

И одмах ће да полети.”

М. Антић

 


58 item(s) « 1 of 2 »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top