КО СУ ХЕРОЈИ ДАНАШЊОЈ ДЕЦИ?

КО СУ ХЕРОЈИ ДАНАШЊОЈ ДЕЦИ?


 I Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ

Тема: „Мој херој данас”

Субота, 27.2.2016. године, 12 часова

Мала сала, ДКЦБ, Таковска 8


 

 

Први национални фестивал дечјег видео клипа „КИДИКЕМ” одржаће се у суботу, 27. фебруара, у 12 часова, у Дечјем културном центру Београду, Таковска 8, када ће бити приказани дечји филмови кратке форме на тему „МОЈ ХЕРОЈ ДАНАС”. Улаз је слободан.

 

Некада су дечји хероји били Душко Дугоушко, Патак Дача, Мики Маус, Мирко и Славко, Брус Ли… Данас у 21. веку деци је на располагању велика количина медијског садржаја коју је могуће испратити помоћу дигиталних технологија. Због ове ситуације Дечји културни центар Београд је хтео да истражи ко су дечји хероји данас и да тај резултат подели са јавношћу јавном пројекцијом изабраних кратких филмова. Конкурс је био отворен за децу, узраста од 10 до 15 година, која су посредством медија филма изразила своје виђење о данашњим херојима и изнела свој став о томе шта је херојство и ко за њих данас представља особу вредну пажње и поштовања.

 

Циљ фестивала је да се код деце кроз уметничку праксу покрене хумана и креативна страна у примени технологије. Стварајући кратке форме видео записа, деци се пружа прилика да изразе своје мишљење на задату тему.

 

Филмове оцењује стручни жири, који ће након пројекције филмова, награђенима уручити ЗЛАТНИ КАДАР и награду ТЕСЛА ТАБЛЕТ и специјалне награде за најбољу режију, глуму, оригинални сценарио, нјабољу монтажу и најбољу идеју. У обзир ће бити узет и број прегледа филма на Јутјуб каналу ДКЦБ од 27.2. до 13.3.2016. године, након чега ће аутору најгледанијег видео клипа бити уручена награда ТЕСЛА ТЕЛЕФОН.

Posted in Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *