Среда, 16.12.2015, 12.30

ДКЦБ, Таковска 8

Улаз је бесплатан

 

Трибина „Куда даље”, намењена средњошколцима, одржаће се 16. децембра у 12.30, у Дечјем културном центру Београда, Таковска 8. Трибина је замишљена као дијалог коме уместо увода претходи пројекција документарног филма “Куда даље”, редитељке Јелене Раденовић.

 

„Куда даље” је документарни филм о веома присутној и уобичајеној дилеми младих у Србији – отићи или остати? Пратећи животне приче пет младих жена из Београда које су живеле или и сада живе и стварају у иностранству, аутори се баве питањима као што су потрага за смислом, предности и мане живота у иностранству, шта су срећа и успех, где је дом, има ли судбине, како се праве избори… Три су уметнице, а две остварују мисију да мењају свет борећи се за више правде и права у њему. Све су морале да се прилагођавају новој средини и да се боре са изазовима које живот у иностранству доноси.

 

Тежња овог остварења је анализа вечитог питања среће и фактора који на њу утичу, као што су друштвено политичка ситуација, породица, избор професије.

POSTER

Циљ овог пројекта је да помогне младим људима на прекретници да донесу одлуку, да их охрабри да преузму иницијативу и одговорност за свој живот и остваре своје снове!

 

Пројекат је подржала фондација ТЕМПУС – програм Европске уније који помаже младим уметницима.
Трејлер: https://www.youtube.com/watch?v=Q7mo9ge0DmE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top