Categories: Uncategorized


Лекција лепог понашања

 

„Децо моја свеколика,
Почувајте свог језика!“

Јован Јовановић Змај

У Малој сали Дечјег културног центра Београд у уторак 30. октобра одржана је права лекција лепог понашања. Наступали су чланови групе „Поестетика“, чији је педагог Јелена Ненадић и вокална група „Нађи своју звезду“, под руководством Снежане Деспотовић. Програм је водила и организовала уредница културног програма у ДКЦБ Снежана Станковић.

Група „Поестетика“ је представила шест девојчица и једног дечака, који су кроз поуке и дечје песме учили своје слушаоце како да се понашају у одређеним ситуацијама. Био је то један врло топао наступ, са талентованим малишанима, који су говорили о лепим стварима, као што су: љубав, толеранција, лепо понашање, разумевање других људи, али и о ружним и непријатљивим стварима, као што су: туча, љубомора, псовање, крађа, непоштовање старијих и тд.

Лекција лепог понашања садржала је савете какви треба да будемо у односу према другим људима (вршњацима, старијима), према животињама, у друштву (позориште, школа, са комшијама), према стварима које имамо, како једемо…

Вокална група „Нађи своју звезду“ представила је две песме „Гњави ме теча“ и „Нек свуд љубав сја“, а уз њих је певала препуна сала. Програм су пратили ученици 3. и 4. разреда ОШ „Влада Аксентијевић“ и ученици 5. разреда ОШ „Марија Бурсаћ“.

Овај топао и пријатељски наступ учинио је да се замислимо над нашим свакодневним понашањем и пожелимо да будемо још бољи. Није тешко рећи „хвала“, пружити руку у невољи и, једноставно, бити љубазан. Понекад једна наша топла реч може да улепша другој особи дан. Потрудимо се око свакодневних ствари, јер живот је леп, онолико колико га сами учинимо лепим. Није тешко бити фин.

 
Дајана Лазаревић

 

19 item(s)

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top