Манифестација „Музеји у Србији десет дана од 10 до 10“ Гостовање Центра за музејску дидактику ДКЦБ у Музеју Вука и Доситеја

IMG_0719


Манифестација „Музеји у Србији десет дана од 10 до 10“

Гостовање Центра за музејску дидактику у Музеју Вука и Доситеја

 

 

17. маја 2017. у дворишту Музеја Вука и Доситеја ДКЦБ је одржао представу „ОД ГРИВЕ ДО РЕПА“ а затим и ликовну радионицу – „ШАРАЈ, СТВАРАЈ, РАЗГОВАРАЈ“.

Актери представе: мајка Јевросима, Шарац, девојка, вила и Краљевић Марко својом игром пренели су деци атмосферу из епске поезије и прозе.  Уронивши у чаробни свет митова и легенди предшколци из вртића „Царица Милица“ и ученици трећег разреда ОШ „Војвода Радомир Путник“ активно су учествовали и добро се забавила.


31 item(s) « 1 of 2 »

Путовање кроз прошлост деца су наставила учешћем у ликовној радионици коју је осмислила и водила Катарина Булајић Павловић, мр сликарства и ликовни педагог. Свој доживљај Марка Краљевића, Шарца, виле и дворца деца су комбинованом ликовном техником пренела на картоне великих формата и на магнетну таблу.


13 item(s)

Реализација: Снежана  Бећаревић Поповић – Глава Шарца и мајка Јевросима, Маријана Петровић – Реп Шарца, Радица Маринковић – Врховна вила, Драгана Станисављевић – девојка, Горан Јоксић – Краљевић Марко.

Дизајн тона и фотографија: Стеван Нешковић

Ликовна радионица и фотографија: мр Катарина Булајић Павловић

Уредник програма центра за музејску дидактику: Снежана Станковић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram