Svesrpski decji sabor

Манифестација Свесрпски дечји сабор иницирала увођење учења српског језика у словеначке школе

Манифестација Свесрпски дечји сабор иницирала увођење учења српског језика у словеначке школе

 

„Од  посете Београду и учешћа на манифестацији „Свесрпски дечји сабор”, у организацији Дечјег културног центра Београд и Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије, покренута је акција увођења учења српског језика у словеначке школе, као допунска настава учења матерњег језика” – написала нам је Јадранка Бети, наставник српског језика која живи и ради у Словенији.

Од школске 2020/2021. године, ученици основних школа у Словенији имаће могућност да похађају допунску наставу СРПСКОГ ЈЕЗИКА, која ће се изводити према званичном Програму основног образовања и васпитања у иностранству Министарства просвете Републике Србије – DOC. Настава ће обухватити садржаје из три предмета: Српски језик, Моја отаџбина Србија и Култура српског народа.

Вест да се идеја Свесрпског дечјег сабора развија и да се се примењује у раду са децом српског порекла у дијаспори и расејању веома нас је обрадовала и дала подстрек да наставимо активно да радимо на ширењу мисије да деца из дијаспоре заволе земљу свог порекла, науче и проговоре српски језик, упознају знаменитости Србије, културне тековине и њену историју.

Свесрпски дечји сабор одржаће се трећи пут у Србији од 23. до 26. маја 2020. године.

Posted in Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *