Међународни стрип конкурс КАИШ 2018.


МЕЂУНАРОДНИ СТРИП КОНКУРС КАИШ  2018.

 

На овогодишњи, други по реду међународни конкурс стрип каиш стигло је 706 радова из земље и иностранства (Велика Британија, Турска, Белорусија, Босна и Херцеговина, Црна Гора). Стручни жири је имао доста тежак задатак да оцени пристигле радове и да додели награде и похвале у четири старосне категорије (од 5 до 18 година). Оцењивало се умеће учесника у овладавању најједноставнијом формом стрипа, која је можда представљала проблем, јер је било потребно у пар кадрова који се попут каиша надовезују један на други, испричати  ликовним језиком занимљиву причу. Нарочито се обраћала пажња на начин на који су ликовни и литерарни елементи распоређивани унутар једног кадра. Међутим, било је доста одскакања од задате форме каиш – стрипа

Стручни жири чинили су: Милета Милорадовић, карикатуриста и ликовни педагог; Владимир Весовић, стрип аутор, илустратор, сценариста и педагог; Драган Лазаревић, стрип аутор, илустратор, сценариста, уредник и издавач.

Циљ оваквих пројеката је првенствено ликовни сусрет који треба да окупи све заљубљенике у девету уметност, без обзира на узраст. Изложба предстљаља чаробне девери на уласку у мистериозан свет илустрације и стрипа. Након свечаног отварања, следи циклус радионица, предавања, разговора. Сви сте добродошли!

Додела награда и похвала биће 21. децембра 2018. у 18 часова у Галерији Дечјег културног центра Београд, на свечаном отварању изложбе награђених и одабраних радова, где ће бити присутни чланови жирија расположени за разговор и разна питања.

—> СПИСАК НАГРАЂЕНИХ <—

Posted in Галеријски програм and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *