Музичко – сценски програм Дечјег културног центра Београд „ПОЗДРАВ ИЗ БЕОГРАДА” и Ликовне радионице у суботу на 12. Београдском карневалу бродова

Музичко – сценски програм Дечјег културног центра Београд  „ПОЗДРАВ ИЗ БЕОГРАДА”  и  Ликовне радионице у суботу на 12. Београдском карневалу бродова


 

AAEAAQAAAAAAAAciAAAAJDZmZWU5MzY0LTBlNGMtNGEyNi04ODYxLTc3ZTQyYzdjM2ZjYQ


Овогодишње  12. издање традиционалне градске манифестације „Београдски карневал бродова”, у организацији Туристичке организације Београда, одржаће се у суботу 27. августа, на Савској променади, односно акваторију између Бранковог моста и моста Газела. Програм на бини, са почетком  у 17 часова, отвориће  Дечји културни центар Београд, са својим музичко-сценским колажом „Поздрав из Београда”, у ком учествују Миња Субота, Балетски студио ДКЦБ, Балетски студио „Амадеус” из Пожаревца, Ивана Петерс, Леонтина Вукомановић,  Хор „Чаролија” и Марко Марковић са нумером из мјузикла за децу „Тесла – Тајна Електропије”.

 

Такође у 17 часова почеће и Ликовна радионица ДКЦБ под називом  „Израда карневалских маски”. Инспирисана реком, бродовима, рибама, деца ће израђивати маске и носити их на карневалу. Поред израде маски на самој радионици, ликовни педагози унапред ће осмислити, израдити и поклонити двадесет маски посетиоцима карневала.

 

У исто време кренуће и поворка карневалских група која ће продефиловати шеталиштем. Уследиће обраћање званичника, а почетак манифестације биће обележен церемонијалним спуштањем у воду макета бродова, радова ученика ОШ „Ђуро Стругар”.

Posted in Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *