ЗА КРАЈ СТАРЕ И ПОЧЕТАК НОВЕ ГОДИНЕ У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАД ОДРЖАН „НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ДЕЦИ НА ДАР“

nknpd-59


ЗА КРАЈ СТАРЕ И ПОЧЕТАК НОВЕ ГОДИНЕ

У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАД ОДРЖАН

„НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ДЕЦИ НА ДАР“

 

У препуној сали деце, Дечјег културног центара Београд, синоћ је оржан „Новогодишњи концерт деци на дар“, оквиру Београдске зиме, чији је организатор и покровитељ Град Београд. У друштву  Миње Суботе, Јелене Томашевић Босиљчић, Леонтине Вукомановић, Тијане Дапчевић и Хора и Балетског студија ДКЦБ отпеване су песме „Преко брда преко брега“, „Звончићи“, „Слон лепотан“, „Деца су украс света“ и многе друге.

Овај концерт круна је многобројних успешних пројеката које смо реализовали у 2016. години. После двадесет година обновили смо „Дечје београдско пролеће“, а у духу традиције одржали 47. Међународни сусрет деце „Радост Европе“, „Плесне сусрете“, „Кидикем“, „Федехе“, „Федемус“, „Демус“. Премијерно су извдени мјузикл за децу „Тесла и битка на Магнетном пољу“ у Народном позоришту у Београду и „Краљевић Марко – од предања до реповања“ у Великој сали ДКЦБ.

Многобројни основци, али и средњошколци имали су прилике да буду део културно образовног програма  „Београд кроз векове“, посете ликовне изложбе и програм, 4. стрип конкурса „Каиш“, „Израстање“, „Од античог храма до човека нове индивидуалности“,  као и да  учествују у литерарним конкурсима: „Мика Антић – Лепо је волети“, „Десанка Максимовић”. На наше велико задовољство ово је само део програма који смо реализовали у оквиру годишњег плана.

У 2017. години, када ћемо прославити шездесет пет година постојања, најмлађе ће дочекати сала у новом руху, која ће бити обновељена захваљујући Граду Београду, компанији Лук Оил и другим спонзорима .

Захвалност дугујемо и Граду Београду, сарадницима, медијима, спонзорима и свим онима који подржавају наш рад и циљеве, а то је да обликујемо окружење за развој културног живота наших најмлађих,  подстакнемо их да стравају, наступају и испоље своје таленте.

 

ДЕЧЈИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР БЕОГРАД

ЖЕЛИ ВАМ СРЕЋНЕ НОВОГОДИШЊЕ И БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ!


63 item(s) « of 3 »

 

 

Posted in Концертни програм and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *