Обилазак Пионирског парка и Музеја ПТТ


Обилазак Пионирског парка и Музеја ПТТ

 

Полазници Летње школе ДКЦБ „Дани игре – обилазим, откривам, описујем“ 17. јула посетили су Пионирски парк и Музеј ПТТ. Имали су у рукама мапе парка и задатке да се орјентишу по мапи и пронађу споменике и одређена места, која су од великог значаја за српску културу и историју.

Програм Летње школе је осмислила и организовала педагог ДКЦБ Снежана Станковић, уредница културно-образовног програма. Децу је водила по Пионирском парку попут најискуснијег водича и врло сликовито и прилагођено њиховом узрасту, топло и упечатљиво представила је Пионирски парк као један диван „живи музеј“, који чува бројне успомене из прошлости.

Посебан гост на „лекцији“ у Пионирском парку био је Милутин Рудаковић-Кепа, спелеолог, ронилац и планинар. Он је деци причао о значају храста у српској култури и историји (такође и књижевности), као и о бројним стварима из српске културе, које би деца требало да знају.

После обиласка Пионирског парка, деца су се упутила у Музеј ПТТ, где су их дочекали искусни, стручни водичи и повели у шетњу по салама са првим телефонским апаратима, телеграфима и кроз причу о томе, како је настала и развијала се српска пошта. Деца су била и веома заинтересована за причу о поштанским маркицама. Овом приликом се захваљујемо Музеју ПТТ на топлом пријему, вођењу и интересантним поклонима-успоменама.

Последњи дан ове Летње школе је четвртак, 18. јули, тачније у 10 ч у Библиотеци ДКЦБ биће одржана литерарна радионица и додела симболичних сведочанстава.

Д. Лазаревић

32 item(s) « of 2 »
Posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *