Обилазак Ташмајданског парка и радионица Летње школе


Обилазак Ташмајданског парка и радионица Летње школе

 

После излета на Авалу и у Ботаничку башту „Јевремовац“, полазници Летње школе „Дани игре – обилазим, откривам, описујем“ 15. јула су имали кратку лекцију из сналажења у простору. Добили су у руке мапе, а задатак је био да се по њима орјентишу, реше кратке задатке и пронађу одређена места у Ташмајданском парку. Након проналаска места, треба правилно да га убележе у своје мапе.

Обиласком таквих важних локалитета, деца сазнају, откривају и након тога бележе својазапажања. Радионице едукативног и литерарног карактера имају за циљ развој истраживачких, сазнајних и креативних потенцијала код деце, као и социјализацију, уз умерену физичку активност на терену применом друштвених игара.

Програм је осмислила и реализовала педагог ДКЦБ Снежана Станковић, уредница културно-образовног програма, док литерарне радионице води Дајана Лазаревић, МА професор језика и књижевности.

Са трећег малог излета и радионице Летње школе похваљујемо ученике-основце Калину Павловић и Ивана Костића, као и (од септембра) будућег ђака-првака Јована Малданера.

Следећи излет и радионицу очекујемо у среду 17. јула, а последњи дан ове Летње школе и додела симболичних сведочанстава биће одржана у Библиотеци ДКЦБ у четвртак, 18. јула.

Д. Лазаревић

12 item(s)
Posted in Uncategorized and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *