Одељенски пројекат: обележавање 100 година од ослобођења Београда у Првом светском рату

100 Godina oslobodjenja


КОНКУРС ЗА НАЈБОЉИ ПРИМЕР НАСТАВНЕ ПРАКСЕ У ПРИМЕНИ ПРОЈЕКТНЕ НАСТАВЕ

 

 

ОДЕЉЕНСКИ ПРОЈЕКАТ:

Обележавање 100 година од ослобођења Београда у Првом светском рату

 

У име Градске управе Града Београда, Дечји културни центар Београд расписује конкурс за избор најбољег школског пројекта на тему ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 100 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА БЕОГРАДА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ.

Конкурс је намењен одељењским заједницама од I до VIII разреда београдских основних школа. Председница жирија је др Габријела Грујић, Помоћник министра за дуално и предузетничко образовање и васпитање.

Одељењске заједнице су у обавези да, у сарадњи са својим менторима, презентују резултате својих пројеката на нивоу школа и то првог школског часа, у четвртак 1. новембра 2018. године, на дан када је ослобођен Београд у Првом светском рату. Презентацију пројекта треба снимити/фотографисати и снимак/фотографије послати на мејл адресу oslobodjenjebeograda@dkcb.rs   до 5. новембра заједно са пројектним формуларом.

Пожељно је да одељењске заједнице обезбеде и учешће партнера на пројекту, попут истакнутих појединаца – научника, историчара, новинара, али и релевантних институција – музеја, библиотека, архива итд.

Пројекат се може односити на наставну или ваннаставну тему једног наставног предмета, а такође може бити и интердисциплинаран. Пројекат може обухватити све облике дечјег стваралаштва (литерарно стваралаштво, музика, драма, ликовна и премењена уметност, уметност перформанса, аудио-визуелне презентације и сл.). Циљ пројекта је да се производ пројекта може касније користити као наставно средство.

Презентација најбољих одељењских пројеката у осам старосних категорија (од I до VIII разреда) и додела награда и диплома које обезбеђује Градска управа Града Београда, одржаће се у Дечјем културном центру Београд, Таковска 8, у уторак, 20. новембра 2018. године у сали „Донка Шпичек”, у 13 часова. Најбољи пројекат у свакој категорији биће награђен Интерактивном таблом, а биће додeљено и 20 специјалних награда – 20 ТЕСЛА таблета.

ФОРМУЛАР | ПОДРШКА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ

Posted in Uncategorized and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *