Одржана драмска радионица за школске педагоге по методологији пројекта YOUNG THEATRE

foto (6)


Одржана драмска радионица за школске педагоге по методологији пројекта YOUNG THEATRE

 

У суботу 5. маја и недељу 6. маја 2018. године, у оквиру пројекта међународне сарадње YOUNG THEATRE, Дечји културни центар у Београду одржао је Драмску радионицу за школске педагоге у области позоришта импровизације. Радионици је присуствовао 31 школски педагог из Београда, Новог Сада, Алексинца, Куршумлије, Кикинде, Сремске Митровице, Мокрина, Зрењанина и Руског Крстура. Радионицу је водио тим позоришних педагога Дјечијег културног центра Београд: главни предавач др Пол Мареј и предавачи Тијана Кесић Стаменковић, Марија Благојевић и Јулија Ногић. Тема радионице била је методологија импровизацијског позоришта, са циљем да је школски педагози примене у раду са децом и омладином у њиховим школама и другим образовним установама, како би се развило интересовање за позориште – учешће у позоришним активностима или посета позоришту у својству публике. Трајање радионице било је 20 школских часова (15 сати рада), подељених у осам образовних сесија.

Сваки учесник је добио приручник YOUNG THEATRE са вежбама и играма у области позоришта импровизације. Радионица је одржана у Сали „Донка Шпичек“ Дечијег културног центра Београд. Све сесије су забележене на фотографијама и видео записима. Сваки од 31 учесника је испунио упитник за евалуацију и изразио жељу за учешћем у будућим активностима на пројекту. Тим ДКЦБ је успоставио континуиран и трајни однос са школским педагогима како би пратио и надгледао будући рад на методологији са децом и младима у институцијама из којих полазници долазе.

Следећа активност у оквиру пројекта је SKYPE састанак партнера и драмских педагога у јуну 2018. године, са циљем праћења стања у примени приказане методологије.

Пројекат YOUNG THEATRE кофинансиран је средствима Фонда Креативна Европа.


27 item(s)
Posted in Креативна Европа and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *