Одржана прва драмска читаоница “Златна јабука и девет пауница” у оквиру Бесплатних летњих радионица за децу и младе “Култура слободног времена”

foto (5)


Одржана прва драмска читаоница “Златна јабука и девет пауница” у оквиру Бесплатних летњих радионица за децу и младе “Култура слободног времена”. До петка, 23. јуна, сваким даном од 11 до 13 часова у Дечјем културном центру Београд, Таковска 8. Пријављивање је обавезно.

На драмској читаоници истраживаћемо поетски свет бајке „Златна јабука и девет пауница”, на извору српске културне традиције. Пратећи свеж и динамичан језик народног приповедача, ствараћемо на сцени ликове и ситуације онако како нас машта и осећај буду водили кроз потрагу за правом и искреном љубављу. Шта ће нам пустињак успут рећи? Ко су нам савезници? Шта стварно могу фантастична бића? А ми њима? Ове и бројне друге загонетке чекају да буду постављене и, што да не и одгонетнуте, на нашем заједничком драмском путовању у чудесно и размени искустава. Бар оних битних. На радионици ћемо користити одређене технике психодраме. Није потребно никакво претходно глумачко искуство.

Број полазника: 20

Воде: Гордана Марић Лаловић – психодрамски психотерапеут, групни аналитичар и тренер-едукатор, Даница Вулићевић – професорка српског језика и књижевности, Гордана Марић Лаловић и Даница Вулићевић – чланице су групе плејбек-театра Плејбек Београд.

Узраст: од 10 до 14 година


6 item(s)
Posted in Обавештења and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *