ОДРЖАНЕ ТРЕЋЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ ЗА НАСТАВНИКЕ КОЈИ РАДЕ ШКОЛСКЕ ПРЕДСТАВЕ

Fotografija0110


ОДРЖАНЕ ТРЕЋЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ
ЗА НАСТАВНИКЕ КОЈИ РАДЕ ШКОЛСКЕ ПРЕДСТАВЕ

 

У понедељак, 03.04.2017. године у Дечјем културном центру Београда, организација БАЗААРТ је одржала треће Консултације за наставнике који с ученицима развијају представе на школској сцени. Овог пута Консултације је водила чланица БАЗААРТ-а, Сунчица Милосављевић и костимографкиња Јелена Стојановић, а модерирала је наставница српског језика и књижевности Бранијета Конџуловић. Косултацијама су присуствовале наставнице које су биле на претходним консултацијама, али такође су на консултацијама учестовали и тифлолози који раде представе са децом. Наставници су дошли са дилемама и проблемима у вези модификовања луткарске представе у драмску представу, сценографиjе, али такође и питања костимографије. Овог пута су се појавили нови изазови који су мотивисали да се настави са креативним и конструктивним начинима одговора на постављена питања. Закључак ових консултација је да драмско дело треба анализирати путем радње, оживљавати ликове игром и потрудити се да дете у представи заволи свој лик.

Консултације ће се одржавати сваког првог понедељка у месецу, а учешће у њима је слободно. Наредне консултације ће се одржати 08.05.2017.

Консултације за наставнике део су програма ЛОТРЕК Београд – Локалног тренинг центра за перманентну драмску едукацију наставника, а спроводи у сарадњи са Дечјим културним центром Београд, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.


Fotografija0109

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram