ОДРЖАНО „ДЕЧЈЕ БЕОГРАДСКО ПРОЛЕЋЕ“

ОДРЖАНО „ДЕЧЈЕ БЕОГРАДСКО ПРОЛЕЋЕ“

ПОСЛЕ 20 ГОДИНА ПУБЛИКА У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАД
УЖИВАЛА ЈЕ У НАЈЛЕШИМ ПЕСМАМА ЗА ДЕЦУ


IMG_4887 (1)


 

Вечерас је у препуној сали Дечјег културног центра Београд, после 20 година, одржано „Дечје београдско пролеће“. У потпуно новом руху и новим аранжманима, љубитељи музике за децу уживали су у песмама „Вуче, Вуче“, „Заклео се бумбар“, „Лако је пруту“, „Слон лепотан Дондолан“ и многим другим које су извели: Миња Субота, Леонтина Вукомановић (уједно и Музички уредник манифестације), Сергеј Ћетковић, Жељко Васић, Јелена Томашевић, Андрија и Анђелка, Виктор Савић, Невена Божовић, Слободан Бода Нинковић, Бранко Милићевић Коцкица, Марко Живић и Бојана Стаменов. Извођаче је пратио хор Дечјег културног центра Београд под вођством Невене Ивановић.

Миња Субота, један од зачетника ове манифестације и водитељ програма, у оквиру представљања песама угостио је своје колеге, песнике и комозиторе ових ванвременских песама за децу: Љубивоја Ршумовића, Светислава Вуковића, Дејана Патаковића, Радослава Граића, Зорана Христића, Војкана Борисављевића и Мирка Шоуца.

Миња Субота захвалио се, у име оснивача  Дечјег културног центра Београд, Градској управи града Београда и Команији Пионир на великој помоћи и подршци  да ова манифестација поново оживи. Овај програм накнадно ће емитовати Радио Телевизија Србије.

Манифестацији је присуствовао Горан Весић, Градски менаџер, који је изразио велико задовољство што је манифестација обновљена, захвалио се људима из ДКЦБ на огромном труду, као и компанији “Пионир” која је помогла реализацију овог догађаја.

Програм је почео песмом Душка Радовића: “Шта је на крају?“.
„Крајеви се потроше, почеци увек трају. Почетак – ето шта је на крају“. У овом маниру ћемо и ми наставити. Ово је нови почетак „Дечјег београдског пролећа“. Захваљујемо се свима који су учетвовали у овом програму и који као и ми доприносе развоју деце.


29 item(s)
Posted in Концертни програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *