ОТВАРАЊЕ ГОДИШЊЕ ИЗЛОЖБЕ РАДИОНИЦЕ СТРИПА, ИЛУСТРАЦИЈЕ И КОНЦЕПТ АРТА „Ђорђе Лобачев“

ОТВАРАЊЕ ГОДИШЊЕ ИЗЛОЖБЕ РАДИОНИЦЕ СТРИПА, ИЛУСТРАЦИЈЕ И
КОНЦЕПТ АРТА „Ђорђе Лобачев“


Петак, 1.4.2016. године, 19 часовa
Таковска 8
ГАЛЕРИЈА Дечјег културног центра Београд


Ana Nedeljkovic - NA DRINI CUPRIJA PANO


У петак, 1. априла 2016. у 19 сати, у Галерији Дечјег културног центра Београд, посетиоци ће имати прилике да присуствују отварању Годишње изложбе радионице стрипа, илустрације и концепт артаSasa Arsenic - Mariova mamuza KP „Ђорђе Лобачев“ са пријатељима која ће бити отворена до 15. априла. 2016.

ДКЦ Београд има задовољство да заједно са Владимиром Весовићем, оснивачем Школе стрипа и илустрације „Ђорђе Лобачев“ , организује ову традиционалну изложбу.

Владимир Весовић живи и ради у Београду као стрипар, илустратор, аниматор, сценариста, уредник и педагог. Суоснивач је стрипске групе „Београдски круг 2“ , Друштва љубитеља фантастике „Лазар Комарчић“, суоснивач Међународног салона стрипа при Студентском културном центру у Београду. Главни је оснивач Школе стрипа и илустрације „Ђорђе Лобачев“.

Школа постоји од 1992. године, а њено покретање је између осталог, последица тога што су домаћи стрип аутори по правилу били самоуки. Они који су били принуђени да лутају, да заобилазним путевима стижу до циља, схватили су да им је дужност да младим талентима тај пут колико је год могуће скрате. У тој племенитој намери предњачио је и највећи део своје професионалне каријере томе посветио управо Владимир Весовић.

Зрелим ствараоцима, једнако као и младим почетницима, потребно је да са себи сличнима ту своју страст поделе, размене искуства, покажу и виде радове у настајању. Зато је назив изложбе  Годишња изложба радионице стрипа, илустрације и концепт арта ” Ђорђе Лобачев”  и пријатеља.


 

 

Sasa Arsenic - Amira 4++ Tosa Tosic Knjizevna Fantastika Bojan Glisic - DnD finished colors

Posted in Галеријски програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *